Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Як постійний потік новин впливає на психіку?

Дата: 28.02.2023 11:43
Кількість переглядів: 168

Що таке інформаційна гігієна? Як і чому її важливо дотримуватись у наш час?

Про це у прямому ефірі на сторінці Безбар'єрність розповіла психологиня, заступниця директора з психологічного напрямку Центр психічного здоров'я та реабілітації «Лісова поляна» МОЗ України Тетяна Сіренко.

Коли ми дивимось емоційні відео чи читаємо такі ж історії, це так само впливає і викликає такий самий стрес, який виник би, якби ми були свідком цих подій в реальному житті. Тому перш ніж читати і переглядати інформацію, яка може бути чутливою, добре подумайте, чи готові ви пережити стрес.

Інформаційна гігієна – це коли людина фільтрує джерела, з яких вона бере інформацію. Обирає більш авторитетні, які дають перевірені дані і не хайпують даремно. Читає новини не з десятків джерел і каналів, а обирає їх певну, обмежену кількість.

«Я би радила не відмовлятися повністю від новин, адже ми всі залежимо від них. В новинах нам повідомляють про певні зміни якихось правил. Про виклики, які виникають. Нас попереджають про можливі загрози, що дає нам можливість підготуватися. Тому новини – це важливо, але варто обмежувати для себе час їх читання», - пояснює Тетяна Сіренко.

За словами психологині, це і буде інформаційною гігієною.

«Тобто, фільтруємо джерела і обмежуємо час. Наприклад, читати новини тільки зранку або зранку і ввечері. Хоча людям, які мають проблеми із сном, ввечері краще відмовитися від читання і перегляду новин», - додала фахівчиня.

Нагадаємо, цикл прямих ефірів на сторінці ГО «Безбар'єрність» відбувається у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я за ініціативою Олена Зеленська.

Більше порад із самопідтримки та турботи про інших – за посиланням: bf.in.ua/turbota

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь