Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Екокомітет надав висновок щодо нового законопроєкту "Про промислове забруднення"

Дата: 19.02.2023 17:02
Кількість переглядів: 125

Комітет Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування на своєму засіданні у середу, 25 січня, рекомендував Парламенту прийняти в першому читанні за основу консолідований законопроєкт №6004-д "Про забезпечення конституційних прав громадян на безпечне для життя і здоров'я довкілля".

Екокомітет також рекомендував Верховній Раді врахувати зауваження озвученні при розгляді документа до другого читання, повідомляє “Енергетика під куполом” у Telegram.

В повідомленні зазначили, що нардепи також розглянули документи, до яких комітет мав подати свої пропозиції та рекомендували:

- комітету з питань аграрної та земельної політики підтримати за основу, з врахуванням висновку екокомітету, законопроєкт №8290 “Про вдосконалення державного регулювання продовольчої безпеки та розвитку тваринництва”;

- комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики підтримати за основу, з врахуванням висновку екокомітету, законопроєкт №8319 “Про оголошення природних територій міста Моршина, Моршинського та Нинівського родовищ мінеральних лікувальних розсолів Львівської області курортом державного значення”;

- комітету з питань інтеграції України до ЄС підтримати за основу Постанову №8337 “Про Звернення Парламенту до Єврокомісії, Європарламенту, Ради ЄС, СОТ, урядів та парламентів іноземних держав”;

- комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва рекомендувати Парламенту підтримати за основу Постанову №8338 “Про Звернення Парламенту до ООН, Європарламенту, ПАРЄ, ПА НАТО, ПА ОБСЄ, ПА ГУАМ, Міжпарламентської Асамблеї Асоціацій держав Південно-Східної Азії, національних парламентів держав світу”.

 

Автори розповіли, що екокомітет також затвердив штатний розпис апарату Національної комісії з радіаційного захисту населення України та звіт про стан виконання Плану законопроєктної роботи Парламенту на 2022 рік. Окрім того, нардепи включили нардепа Олександра Матусевича до складу робочої групи з питань розроблення законодавчих ініціатив стосовно проведення оцінки впливу на довкілля у лісогосподарській галузі.

Нагадаємо, на засіданні екокомітету 25 січня нардепи мають розглянути 4 законопроєкти щодо промислового забруднення.

Команда Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів спільно з українськими та міжнародними експертами готує альтернативний законопроєкт щодо запобігання промисловому забрудненню.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь