Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Презентовано результати моніторингу стану забезпечення інформаційних прав в умовах воєнного стану

Дата: 13.02.2023 17:56
Кількість переглядів: 119

13 лютого представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини за сприяння Програми розвитку ООН в Україні проводив засідання круглого столу «Стан забезпечення органами державної влади та місцевого самоврядування східних областей України інформаційних прав в умовах воєнного стану». До участі був запрошений заступник керівника Гірської міської військово-цивільної адміністрації Олексій Невечеря. До засідання також долучилися посадовці загального відділу установи. Модератором заходу виступив Олексій Кабанов – експерт ПРООН з питань забезпечення та дотримання інформаційних прав.

В рамках інформаційно-просвітницької кампанії присутнім були представлені результати моніторингу стану забезпечення інформаційних прав в умовах воєнного стану в 2022 році. Зокрема, під час моніторингу оцінювалась якість оприлюднення публічної інформації на офіційних вебсайтах державних органів, а також надання відповідей на інформаційні запити та звернення громадян в умовах дії обмежень, пов’язаних із запровадженням воєнного стану.

Експертка ПРООН з питань прав людини зазначила, що з початком війни органи державної влади та органи місцевого самоврядування зіштовхнулися з недоліками чинних Законів України, які стосуються доступу до інформації. Виникало чимало питань, яку інформацію можна оприлюднювати, а яка відноситься до службової. За словами модераторів, за 2022 рік Департаментом моніторингу додержання інформаційних прав Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини було опрацьовано майже 13 тис повідомлень. Усі ці проблемні аспекти відображені в результатах моніторингу.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь