Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Як цифрова трансформація працює під час війни

Дата: 06.01.2023 12:30
Кількість переглядів: 166

Щотижня в Дії з’являються нові послуги. Мільйони людей, від обласних центрів до невеличких селищ, можуть користуватись онлайн-сервісами. Це – колосальне заощадження часу та коштів і для людей, і для держави.

Головні цифри 2022 року:

- 6 мільйонів нових користувачів у застосунку Дія

- 16 нових послуг та 3 цифрові документи у застосунку Дія

- більше 5 тисяч нових партнерів Дії

- 39 нових послуг на порталі та у застосунку Дія

- єВорог: 438 тис користувачів

- реєстрація пошкодженого майна: більше 300 тис заяв

- соціальні виплати для ВПО та безробітним. 1,4 млн заяв про допомогу ВПО

- військові облігації: 211 млн грн підтримки економіки України завдяки купівлі 212 тисяч облігацій

- єОселя – революційна цифрова іпотека, 24 тис заяв

- Дія ТВ: 1,2 млн переглядів Чемпіонату світу з футболу та 1 млн переглядів Євробачення (також голосування – 166,7 тисяч голосів)

Для того, щоб кожна громада самостійно керувала процесами цифрового розвитку, Мінцифра запровадила посаду СDТО — заступників із цифрового розвитку та цифровізації. Офіційно призначено 17 CDTO.

Громади часто мають проблему у виборі цифрових продуктів, тому розроблено Маркетплейс цифрових рішень для громад – каталог, що допоможе знайти та порівняти цифрові рішення.

Понад 800 цифрових лідерів/лідерок відвідали 8 форумів у межах Українського тижня регіональної цифрової трансформації - Digital Regions Week. Завдяки серії заходів по всій Україні вдалось поділитися досвідом впровадження цифрових рішень з іншими громадами та налагодити нові партнерства між державою та бізнесом.

Затверджено 5 регіональних програм інформатизації за погодженням Мінцифри. Загалом затверджено 15 регіональних програм інформатизації (РПІ). Загальний державний бюджет на розвиток цифрової трансформації у регіонах в 2022 році становив 188,3 млн грн.

За підтримки Фонду Східна Європа спільно із консалтинговою компанією Deloitte розроблено інструментарій вимірювання цифрової зрілості у громадах України. Проведено апробацію дослідження у 5 територіальних громадах, що презентують усі макрорегіони України та напрацьовано методологію реалізації Індексу ЦТ у громадах України.

Швидкісний інтернет, розвиток ЦНАПів, режим paperless‎, доступ до базових е-послуг, цифрова освіта, інституційна спроможність облдержадміністрацій, візитівка області та галузева цифрова трансформація — це ті національні проєкти, які входять до індексу.

«Цифрова трансформація регіонів залишається пріоритетом Мінцифри. Завдяки онлайн-сервісам можемо піклуватись про людей всюди, де б вони не проживали. Батькам новонародженої дитинки не потрібно їхати до міста, щоб оформити документи на малечу. З послугою єМалятко все можна зробити онлайн в Дії. Підприємці можуть відкрити ФОП за 2 секунди. А внутрішньо переміщеним особи у кілька кліків знятись з обліку. Це колосальне заощадження коштів та часу і для людей, і для держави. Цифрова трансформація щодня допомагає полегшити життя українців у регіонах», – зазначив Віцепрем'єр-міністр – Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

З усіма досягненнями і перемогами Мінцифри можна ознайомитися за посиланням: https://2022.thedigital.gov.ua

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь