Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Відбувся семінар з питань регуляторної політики

Дата: 22.12.2022 19:27
Кількість переглядів: 121

Сьогодні, 22 грудня, Луганська обласна державна адміністрація спільно з представниками Державної регуляторної служби України проводила семінар з питань регуляторної політики. Посадові особи відділу правового забезпечення та кадрової роботи Гірської міської військово-цивільної адміністрації також долучилися до заходу.

Під час вебінару учасники отримали практичні рекомендації щодо підготовки аналізу регуляторного впливу, вимог регуляторного законодавства щодо процедур прийняття рішень та компетенції органів місцевого самоврядування.

Присутні отримали методологічну допомогу з підготовки аналізу регуляторного впливу регуляторних актів, відповідно до Методики проведення аналізу регуляторного впливу регуляторного акта затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2004 № 308 із змінами. Також увагу учасників було зосереджено на необхідності неухильного дотримання вимог статті 34 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності». 

Окремо обговорили перелік питань, які найчастіше затверджуються органами місцевого самоврядування у формі рішень та тих з них, які мають ознаки регуляторного акта та повинні проходити обов’язкову процедуру погодження з ДРС.

Також обговорювалися питання порядку та механізму підготовки аналізу регуляторного впливу регуляторного акта: визначення, оцінка важливості та аналіз проблеми, яку пропонується розв'язати шляхом державного регулювання, формування цілей регуляторного впливу, вибір найбільш оптимального альтернативного способу, механізм та заходи розв’язання проблеми, визначення очікуваних результатів від державного регулювання та обґрунтування запропонованого строку дії регуляторного акта.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь