Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Книжки про Чорнобильську трагедію стають актуальними не лише напередодні річниці аварії, але й тоді, коли ви у собі відкриваєте відчуття взаємозалежності власних, здавалося б, незначних дій, та крихкості навколишнього світу

Дата: 14.12.2022 08:00
Кількість переглядів: 92

Внаслідок широкомасштабної агресії російської федерації проти України світ зіштовхнувся з таким явищем як ядерний тероризм. Небезпека ядерної катастрофи для всієї Європи, масштабу більшого навіть ніж у 1986 році, є дуже висока.

Тому вкрай важливо вкотре нагадати людству, наскільки жахливими можуть бути наслідки від ядерної катастрофи.

Книжки про Чорнобиль — це хороша можливість вберегти себе від радіації, тому:

-якщо у вас є «плями» у розумінні ходу подій після аварії в Чорнобилі;

-якщо для вас важливо докласти максимум зусиль, аби подібна трагедія ніколи більше не повторилася;

Ну і якщо вас вразив серіал «Чорнобиль» від HBO і тепер ви хочете дізнатись більше подробиць, тоді вам стане в пригоді наша добірка.

Світлана Алексієвич «Чорнобильська молитва. Хроніка майбутнього» (переклад української авторки Оксани Забужко). Неймовірно живо та глибоко оповідає про враження людей, які бачили цю трагедію на власні очі. Авторка створила оповідь на основі інтерв'ю із сотнями очевидців: ліквідаторами та посадовцями, які приймали важливі рішення щодо ходу подій; потерпілими та їхніми родичами; вимушеними переселенцями та тими, хто вирішив повернутися назад у зону відчуження.

Сергій Плохій «Chernobyl: History of a Tragedy» - найширша за історичним охопленням книжка про Чорнобиль. Описує події від самого вибуху та аж до спорудження нового саркофагу над пошкодженим реактором у 2018 році.

Захотілося пограти в S.T.A.L.K.E.R. з повним зануренням в атмосферу чи забажалося відчути досвід пригод нелегальних туристів в Зоні відчуження? Тоді книга «Оформляндія, або Прогулянки в Зону» Маркіяна Камиша саме для вас. Стиль оповіді побудує у вашій уяві картину справжньої Прип'яті, але не внаслідок документальності опису. Тому читаючи книгу, ви відчуєте запах поліського болота та адреналін втечі від місцевої поліції.

Сергій Трохим «1986. Чорнобильські хроніки» - журналістський репортаж оповідає про трагедію з місця події. Як все відбувалося насправді, протидія режимній цензурі, байки знімальної групи та оповідь про настрої, які панували в той час.

Книга французької авторки Галі Акерман «Пройти крізь Чорнобиль» - це унікальний путівник по клаптиках долі людей, які живуть у зоні відчуження й досі. Читаючи ці історії, постійно дивуєшся людській винахідливості та здатності призвичаїтись до критичних умов.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь