Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Актуальні питання діяльності служб у справах дітей в умовах воєнного стану

Дата: 10.12.2022 15:03
Кількість переглядів: 60

Днями начальник служби у справах дітей Гірської міської військово-цивільної адміністрації Тетяна Семенова взяла участь у нараді  щодо захисту прав дітей в умовах воєнного стану, яка відбулася під головуванням начальника служби у справах дітей ОВА Раїси Родіної.

Питання, які були розглянуті, стосувалися постійного моніторингу сімей, у яких на вихованні діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які перемістились на територію України із зон проведення бойових дій. Головне завдання – знати, в яких умовах проживають сім’ї, потреби дітей, визначивши для себе коло питань, які потребують нагального вирішення. Серед важливого – і моніторинг дітей, які перебувають на вихованні в прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу, під опікою/піклуванням та тимчасово перемістилися із законними представниками за кордон на час проведення бойових дій.

Особливу увагу було приділено поновленню роботи Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Діти», адже саме завдяки їй є можливість відстежувати переміщення дітей, зберігати всі необхідні дані та не загубити жодну дитину.

Було обговорено і ряд інших важливих питань щодо змін у законодавстві з питань усиновлення дітей під час воєнного стану, забезпечення влаштування дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, влаштування дітей до сімейних форм виховання тощо.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь