Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Хто може отримати пенсію за особливі заслуги перед Україною

Дата: 13.11.2022 14:42
Кількість переглядів: 142

Пенсії за особливі заслуги встановлюються громадянам України, які мають значні заслуги у сфері державної, громадської та господарської діяльності, досягнення у галузі науки, культури, освіти, охорони здоров’я, фізичної культури і спорту тощо.

Їх отримують громадяни, які мають право на пенсію за віком, за вислугу років, по інвалідності та у разі втрати годувальника з дня звернення за встановленням пенсії або з дня набуття права на неї, якщо звернення за її встановленням відбулося не пізніше 2 місяців з дня набуття права, але не раніше призначення особі пенсії з усіма належними документами.

Для встановлення пенсії за особливі заслуги особа особисто звертається з заявою до управління Пенсійного фонду України. До заяви про встановлення пенсії за особливі заслуги додаються такі документи: паспорт та документ про присвоєння реєстраційного номера, документи, що підтверджують особливі заслуги, документи, що підтверджують участь у бойових діях (за необхідністю).

До заяви про встановлення пенсії за особливі заслуги у разі втрати годувальника, окрім перелічених вище додатково додаються: документи, що підтверджують родинні стосунки, свідоцтво про смерть годувальника, документи, що підтверджують факт загибелі військовослужбовця, особи начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ під час виконання службових обов’язків.

Заява про встановлення пенсії за особливі заслуги розглядається у 10-денний термін та приймається рішення про встановлення або відмову у встановленні пенсії.

Пенсія за особливі заслуги встановлюється як надбавка до розміру пенсії. Розмір пенсії за особливі заслуги може переглядатися у разі повторного нагородження або у разі виявлення нових даних про заслуги особи.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь