Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Уряд Швеції передав Україні понад 500 тис. доз вакцини Comirnaty Original/Omicron BA.1 від Pfizer-BioNTech, яку було розроблено спеціально проти штаму коронавірусу «Омікрон» та його варіантів

Дата: 04.10.2022 19:00
Кількість переглядів: 206

Україна стала однією з перших країн світу за межами ЄС, які отримали оновлену вакцину. Препарат вже розвезли в більшість областей країни.

Вакцина, яку надає Швеція, призначена лише для першого та другого бустерного щеплення тих, хто вже має первинний курс вакцинації від COVID-19.

Нагадуємо, що в Україні первинний курс вакцинації від коронавірусної хвороби наразі складається із двох доз вакцини Comirnaty/Pfizer чи CoronaVac/Sinovac, або з однієї дози вакцини Janssen/Johnson & Johnson.

Щоб посилити і подовжити захист від важкої форми хвороби, через 5 місяців після первинного курсу всім повнолітнім слід зробити бустерне щеплення будь-якою наявною вакциною проти COVID-19.

Літнім людям та людям із хронічними хворобами рекомендований другий бустер будь-якою з наявних вакцин через 4 місяці після першого. Усім іншим групам українців також може отримати друге бустерне щеплення.

Щепитися можна безоплатно в будь-якому пункті вакцинації. Адреси та контакти пунктів за посиланням https://vaccination.covid19.gov.ua/list або за телефоном 0 800 60 20 19

За інформацією Міністерства охорони здоров’я України

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь