Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Як подати заяву на усиновлення на порталі Дія?

Дата: 16.09.2022 08:00
Кількість переглядів: 144

Онлайн-послуга "Усиновлення: реєстрація кандидатом" на порталі Дія надає можливість у будь-який час доби подати заяву та зручно завантажити всі необхідні документи. Це робить процедуру усиновлення більш зручною та доступною для кожного українця. Щоб подати заявку на статус кандидата в усиновлювачі:

1. Зареєструйтеся або авторизуйтеся на порталі Дія.

2. Оберіть послугу у списку.

3. Заповніть базові дані про шлюб та чоловіка/дружину, фактичну адресу проживання та про дитину, яку ви хочете усиновити: стать, вік тощо.

4. Дочекайтеся отримання даних з реєстрів — близько 15 хвилин.

5. Продовжіть заповнювати заяву — завантажте потрібні документи, перелік яких визначається за заповненими відомостями та отриманими з реєстрів даними.

Підпишіть заяву електронним підписом та надішліть її на опрацювання.

Нагадуємо, подання заяви триває не більше 30 хвилин, а сама послуга безоплатна. Перевірка заяви службою у справах дітей - не довше 5 робочих днів. Після схвалення заяви співробітник служби огляне житло, щоб зрозуміти, чи можна в ньому жити дитині. Якщо все добре, то потенційних батьків, які хочуть усиновити дитину, направляють на навчання з метою подальшої реєстрації кандидатами.

Проєкт реалізовано за ініціативи Радниці-уповноваженої Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Офісом Президента України, Міністерством соціальної політики України та Міністерством цифрової трансформації України за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та проєкту «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні» (Проєкт підтримки Дія), що впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні за підтримки Швеції.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь