Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Ірина Верещук: Держава допоможе всім, хто надає прихисток ВПО

Дата: 06.09.2022 15:00
Кількість переглядів: 158

Урядова програма «Прихисток» вдосконалюється, розповіла віцепрем’єр Ірина Верещук під час включення до прямого етеру на телеканалі «Рада».

По-перше, громадяни й організації, які приймають на тимчасове розміщення внутрішніх переселенців, з 1 жовтня отримуватимуть подвоєну суму грошової компенсації: 900 гривень замість 450 гривень на місяць.

Це стало можливим завдяки домовленості між Урядом і Товариством Червоного Хреста України. Останній бере на себе фінансування збільшення компенсації. Меморандум про це буде підписано сьогодні, після чого КМУ прийме відповідну постанову.

По-друге, Уряд розширив перелік осіб, які мають право розміщувати у себе внутрішньо переміщених осіб. До державних і комунальних підприємств приєднуються ФОПи, релігійні організації й інші. Всі, хто готовий прихистити внутрішніх переселенців.

По-третє, за ініціативи Мінреінтеграції запроваджується ще одна новація: компенсація за прихисток ВПО не буде обчислюватися при нарахуванні субсидій як отриманий дохід.

«Ми щиро вдячні Мінсоцполітики за підтримку цієї ініціативи. Зараз тисячі людей, що евакуюються, потребують прихистку. І держава має йти назустріч усім, хто готовий його надати!» – наголосила віцепрем’єр Ірина Верещук.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь