Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Яку соціальну допомогу можуть отримати особи з інвалідністю під час війни

Дата: 15.07.2022 18:55
Кількість переглядів: 142

Особи з інвалідністю можуть отримати грошові виплати – пенсії, допомоги, одноразові виплати та бути забезпеченні медикаментами, технічними та іншими засобами.

Також особи з інвалідністю мають право на медичну, соціальну, трудову та професійну реабілітацію, побутове та торгове обслуговування.

Слід зазначити, що, якщо ви маєте право на одну і ту саму пільгу за різними нормативно-правовими актами, вона надається лише по одному з актів на ваш вибір.

Особа з інвалідністю може відмовитися від тієї чи іншої соціальної допомоги, якщо вона не відповідає її потребам, і отримати від держави грошову компенсацію , що дорівнює вартості соцдопомоги.

Також якщо особа з інвалідністю має право на отримання двох видів допомоги — державна соціальна допомога та пенсія, то призначається лише одна з них – на вибір особи чи її представника. При цьому, якщо така людина має право на пенсію через втрату годувальника та державну соціальну допомогу, ці виплати призначаються одночасно.

У разі, коли щомісячна допомога не досягає прожиткового мінімуму, встановленого законом, особам надається щомісячна державна адресна допомога у сумі, якої не вистачає.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь