A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

ПРОТОКОЛ №1 засідання Координаційної групи з питань протимінної діяльності на території Гірської міської територіальної громади

Дата: 21.08.2021 13:01
Кількість переглядів: 379

ПРОТОКОЛ №1

засідання Координаційної групи з питань протимінної діяльності

на території Гірської міської територіальної громади

 

м. Гірське                                                                             20 серпня 2021 року

 

Головував: заступник керівника Гірської міської військово-цивільної адміністрації, заступник голови Координаційної групи з питань протимінної діяльності на території Гірської міської територіальної громади Олексій НЕВЕЧЕРЯ

Присутні:   члени комісії (за списком), запрошені: (за окремим списком)     

 

Порядок денний:

1. Про основні напрямки Координаційної групи з питань протимінної діяльності на території Гірської міської територіальної громади

 

1. СЛУХАЛИ: Олексій НЕВЕЧЕРЯ – заступника керівника Гірської міської ВЦА

ДОПОВІДАЛИ: Марина ХОЗІНА – державний експерт експертної групи з гуманітарного розмінування Директорату реінтеграції та гуманітарного розмінування Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

В результаті бойових дій на Донбасі Україна опинилася у становищі, коли район бойових дій та суміжна з ним територія у Донецькій та Луганській області забруднена вибухонебезпечними предметами.

Протимінна діяльність охоплює ті види діяльності, які спрямовані на скорочення масштабів соціального, економічного та екологічного впливу наземних мін та не підірваних боєприпасів.

Основними складовими протимінної діяльності є:

1) інформування про небезпеки від вибухонебезпечних предметів та навчання з попередження ризикам, пов’язаним із вибухонебезпечними предметами;

2) розмінування (гуманітарне розмінування);

3) агітаційно-просвітницька робота щодо незастосування протипіхотних мін;

4) надання допомоги постраждалим та здійснення заходів щодо їх реабілітації;

5) знищення надлишкових боєприпасів, боєприпасів непридатних для подальшого використання та зберігання, а також боєприпасів, що підлягають знищенню відповідно до міжнародних зобов’язань.

Мета соціально-гуманітарного напрямку протимінної діяльності полягає в тому, щоб знизити мінну небезпеку до рівня, при якому люди можуть жити безпечно; при якому економічний, соціальний і фізіологічний розвиток може здійснюватися безперешкодно, не піддаючись впливу боєприпасів вибухової дії.

Основною метою роботи Координаційної групи є координація зусиль органів державної влади, місцевого самоврядування та інших зацікавлених сторін у сфері протимінної діяльності. Зокрема йдеться про забезпечення обізнаності громадян щодо ризиків від мін та інших вибухонебезпечних предметів та заохочування людей до таких моделей поведінки, які максимально знижують ризики для життя та здоров’я.

Першочерговим і невідкладним завданням Координаційної групи є здійснення заходів щодо попередження місцевого населення про забруднені мінами території, маркування цих територій, проведення навчання, особливо для дітей та юнацтва в навчальних закладах, працівників підприємств критичної інфраструктури та аграрного сектору.

За результатом доповіді та з урахуванням обговорення, комісія

ВИРІШИЛА:

1. Координаційній групі з питань протимінної діяльності на території Гірської міської територіальної громади:

1) забезпечити обмін інформацією між учасниками протимінної діяльності щодо заходів протимінної діяльності, які проводяться або плануються проводитись в межах громади, з метою об’єднання зусиль та недопущення дублювання.

Термін – постійно

 

2) забезпечити розповсюдження інформації щодо заходів протимінної діяльності, які проводяться або плануються проводитись в межах громади, серед членів громади (оповіщення про прибуття груп розмінування, місця проведення очищення, маркування, знищення боєприпасів).

Термін – постійно

 

3) забезпечити інформування в громаді стосовно безпечних та небезпечних ділянок, безпечних моделей поведінки шляхом розроблення та розповсюдження відповідних інформаційних повідомлень усіма доступними засобами комунікації.

Термін – постійно

 

4) провести оцінку потреб громади у напрямках протимінної діяльності:

ділянки в порядку зниження пріоритетності, на яких необхідно провести нетехнічне та/або технічне обстеження, маркування (сільгоспугіддя, об’єкти інфраструктури, приватні ділянки, соціально важливі ділянки тощо);

визначити цільові групи (заклади освіти, підприємства, установи, організації, населені пункти), в яких необхідно провести заходи з навчання ризикам небезпек вибухонебезпечних предметів/боєприпасів вибухової дії;

визначити осіб, цільові групи, що постраждали внаслідок дії вибухонебезпечних предметів/боєприпасів вибухової дії та потребують допомоги (медична, реабілітація, соціальна тощо).

 

2. Начальнику відділу ЖКГ (Савинській) поінформувати Мінреінтеграції про результати потреб громади у напрямках протимінної діяльності з метою включення визначених потреб до відповідних планів у сфері протимінної діяльності.

Термін - до 01.11.2021

 

 

Заступник голови

Координаційної групи                                                Олексій НЕВЕЧЕРЯ

 

Секретар Координаційної

групи                                                                              Ірина САВИНСЬКА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь