A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

В Україні стартує менторська програма з питань євроінтеграції та відновлення України

Дата: 31.01.2024 09:31
Кількість переглядів: 40

29 січня за ініціативи Офісу Віцепрем’єрки з питань європейської та євроінтеграції України Ольги Стефанішиної стартувала програма «Менторство для лідерів: Європейська інтеграція та відновлення України».

Програма спрямована на посилення ролі, спроможностей та практичного внеску студентів й активної молоді, представників/-ць органів місцевої влади та лідерів громадянського суспільства в процесі євроінтеграції України, підготовки до безпосереднього переговорного процесу про вступ до ЄС, а також європейського відновлення України.

«Майбутнє відновлення України та її успішна інтеграція до Євросоюзу потребує лідерів нового часу – компетентних, мотивованих та відкритих до нових ідей. Саме з цією метою започатковується програма “Менторство для лідерів”. Сьогодні як ніколи  важливо  акумулювати потужну спільноту активістів та експертів, які стануть ключовими рушіями змін в переговорному процесі нашого вступу до ЄС та відновленні України згідно з найкращими європейськими стандартами та практиками», – зазначила Ольга Стефанішина.

З нагоди старту програми відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між ректором Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Володимир Бугров та керівником ГО UA Experts Сергієм Ніжинським.

Ключові цілі проєкту:

  • Створення та розвиток пулу та екосистеми майбутніх євроінтеграторів та євроінтеграторок, експертів та експерток з відновлення;
  • Покращення розуміння процесів інклюзивного відновлення паралельно з процесами євроінтеграції України;
  • Поліпшення комунікації та координації між органами державної влади національного та місцевого рівнів в межах процесу євроінтеграції та повоєнного відновлення України.

Програма складатиметься з серії лекцій з провідними лідерами та лідерками зі сфер державного управління, міжнародних відносин та юриспруденції. Лекції зокрема охоплять низку тем, серед яких: лідерство на шляху до ЄС та лідерство в умовах війни; визначення та розробка кар’єрного шляху; стандарти ЄС з гендерної рівності та гендерно чутливого законодавства; імплементація стандартів ЄС на місцевому рівні, адаптивне лідерство на шляху до інклюзивного відновлення України тощо.

До участі у програмі долучаться студенти/ки з низки провідних навчальних закладів країни: Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, Інституту міжнародних відносин КНУ ім. Тараса Шевченка, Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського, Навчально-наукового інституту права і соціальних технологій НУ «Чернігівська політехніка» та НУ «Одеська юридична академія», а також працівники державного сектору – представники органів місцевої влади та лідерів громадянського суспільства із Чернігівської, Миколаївської та Харківської областей.

Довідково

Програма «Менторство для лідерів» реалізується ГО UA Experts за ініціативи Офісу Віцепрем’єрки з питань європейської та євроінтеграції та підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Зміцнення громадської довіри» (UCBI).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь