A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Мінреінтеграції напрацьовує можливості для надання компенсацій благодійним та громадським організаціям за безоплатне розміщення ВПО

Дата: 22.02.2024 09:58
Кількість переглядів: 16

Це питання серед інших розглядалося під час засідання Рад з питань ВПО при Київській обласній військовій адміністрації. Його порушили представники Благодійного фонду «Місія Хансена в Україні».

Учасники нагадали, що відповідно до Порядку, затвердженого Постановою Кабміну від 11 березня 2022 року № 261, компенсація за спожиті комунальні послуги під час розміщення ВПО надається:

• сільським, селищним та міським радам для комунальних підприємств, установ і закладів територіальної громади. А також державним закладам освіти, зазначеним у статті 89 Бюджетного кодексу України;

• районним держадміністраціям для підприємств, установ і закладів, які діють на основі спільної комунальної власності територіальних громад району та перебувають в управлінні районних рад;

• підприємствам, установам і закладам спільної комунальної власності територіальних громад області, що перебувають в управлінні обласних рад. Державним закладам освіти, зазначеним у статті 90 Бюджетного кодексу України;

• фізичним особам-підприємцям, приватним підприємствам, установам і закладам, які розміщені на території відповідних областей (крім приватних закладів освіти).

Водночас неприбуткові громадські об’єднання і благодійні організації також беруть участь у розміщенні ВПО, але зазначений Порядок не передбачає надання їм компенсації.

У зв’язку з цим Мінреінтеграції розпочало роботу і вже працює над змінами до Порядку отримання компенсації за спожиті комунальні послуги під час розміщення ВПО. Зокрема, в частині розширення категорій установ, які також зможуть отримувати таку компенсацію.

Так, планується надати можливість ГО та БФ зі статусом неприбуткових організацій, на базі майна яких облаштовані місця безоплатного тимчасового проживання ВПО, отримувати компенсації.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь