A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Швеція готова сприяти реалізації реформи управління відходами в Україні

Дата: 24.01.2024 15:58
Кількість переглядів: 22

Обмін досвідом та практичні рішення у сфері управління відходами стали темою воркшопу, організованого Міндовкіллям спільно з Урядом Швеції. Серед учасників заходу –  міжнародні фахівців, які безпосередньо розробляли та втілюють шведську систему управління відходами, а також представники українських органів місцевої влади.

За словами заступника Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України з питань європейської інтеграції Євгенія Федоренка, воркшоп став продовженням партнерства, розпочатого ще півтора роки тому та водночас відкрив новий етап у співпраці між країнами.

“Ми залучили до програми фахівців усіх рівнів. Наша мета – постійно тримати зворотній зв’язок зі спеціалістами,  які втілюють реформу на місцях. Шведський досвід підтверджує,  що це єдиний правильний шлях. Ми бачимо, наскільки повною та комплексною є  шведська система та як ефективно вона працює на те, щоб змінювати ставлення шведів до відходів”, – зазначив Євгеній Федоренко.

Швеція – визнаний світовий лідер у сфері управління відходами. На захоронення на полігони тут відправляється лише 1% “сміття”, все інше – переробляється або утилізується з отриманням теплової та електроенергії. 

У Швеції, як і у всьому ЄС, керуються встановленою ієрархією управління відходами, де у пріоритеті запобігання їх утворенню, забезпечення переробки та повторного використання, і лише у виняткових випадках захоронення. У рамках підготовки до вступу в ЄС цю ж модель впроваджує й Україна.

Шведська сторона висловила готовність стати консультантом та сприяти побудові оптимальної системи управління відходами в Україні.

У рамках воркшопу було визначено основні сфери, в яких шведський досвід буде найбільш корисним нашій країні. Наприклад, це управління небезпечними відходами та відходами руйнації, оскільки наші партнери мають наукові напрацювання і хороші практичні результати у цих питаннях.

Діалог щодо впровадження найкращих підходів до менеджменту відходів в Україні продовжиться. Це стане вагомою підтримкою для України в досягненні поставлених цілей.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь