Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Про результати проведення консультації з громадськістю щодо перейменування об’єкту топонімії, розташованого на території міста Золоте Гірської міської територіальної громади Сєвєродонецького району Луганської області

Дата: 22.01.2024 13:46
Кількість переглядів: 37

ЗВІТ

про результати проведення консультації з громадськістю щодо перейменування об’єкту топонімії, розташованого на території міста Золоте Гірської міської територіальної громади Сєвєродонецького району Луганської області

 

Підведені підсумки консультації з громадськістю щодо перейменування об’єкту топонімії, розташованого на території міста Золоте  Гірської міської територіальної громади Сєвєродонецького району Луганської області (далі – консультація з громадськістю), яке було розпочато 17 січня 2024 року відповідно до частини другої статті 10, частини першої статті 15, пункту 8 частини шостої статті 15 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», частини 9 статті 8, абзацу першого пункту 6 статті 8 Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії», Порядку проведення консультації з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2010 року № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики», розпорядження начальника Гірської міської військової адміністрації від 16.01.2024р. №16 "Про проведення консультації з громадськістю" та з метою з’ясування громадської думки та залучення представників громадськості до розгляду пропозицій з цього питання.

Об’єкт топонімії, якому пропонується змінити назву (перейменувати): вулиця Нєкрасова.

Обґрунтування щодо зміни назви (найменування) об’єкту топонімії: пропонується змінити назву вулиці Нєкрасова на вулицю Валерія Лобановського, який увійшов у сотню видатних українців, як один із найтитулованіших тренерів в історії світового футболу.

Організатор громадського обговорення: Гірська міська військова адміністрація Сєвєродонецького району Луганської області (далі – військова адміністрація).

Соціальні групи населення, з якими проводились електронні консультації з громадськістю:

Всі мешканці Гірської міської територіальної громади Сєвєродонецького району Луганської області (код за КАТОТТГ UA44120010000044132), фізичні особи та юридичні особи, які зареєстровані на території громади.

Постійно діючою комісією з питань перейменування топонімів, розташованих на території населених пунктів Гірської міської територіальної громади Сєвєродонецького району Луганської області (далі – комісія) було визначено 1 (один) об'єкт топонімії, назва якого пов’язана з російською імперською політикою та підлягає перейменуванню.

Консультація з громадськістю проводилася у період з 17.01.2024 року по 19.01.2024 року у формі електронної консультації в онлайн режимі з використанням веб сайту військової адміністрації. Інформаційне повідомлення про проведення консультації з громадськістю було оприлюднене на офіційному веб сайті Гірської міської військової адміністрації. Відповідно до інформаційного повідомлення оприлюднений текст проєкту акту, винесеного на обговорення:

розпорядження начальника Гірської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області «Про перейменування об’єкту топонімії на території міста Золоте Гірської міської територіальної громади Сєвєродонецького району Луганської області» (додається).

 

Форма подання пропозицій та зауважень:

  • за допомогою електронної системи «Консультації з громадськістю» (https://consult.e-dem.ua/4423810500);
  • електронною поштою шляхом надсилання листа у форматі *pdf з обов’язковим накладанням кваліфікованого електронного підпису  (електронного цифрового підпису) на адресу osvita_kyltyra_molod_sport_girske@girska-gromada.gov.ua.

Узагальнений аналіз пропозицій, що надійшли під час проведення громадського обговорення:

Для ознайомлення громадськості та формування зворотного зв’язку з громадою на офіційному веб сайті Гірської міської військової адміністрації https://girska-gromada.gov.ua в розділі «Консультації з громадськістю. Електронні консультації» оприлюднено інформаційне повідомлення про початок консультації з громадськістю https://girska-gromada.gov.ua/news/1705485755, на платформі електронної демократії Е-DEM текст проєкту акту щодо перейменування об’єкту топонімії.

Через платформу електронної демократії Е-DEM «Консультації з громадськістю» https://consult.e-dem.ua/4423810500 та на адресу osvita_kyltyra_molod_sport_girske@girska-gromada.gov.ua пропозиції не надходили. Анонімні пропозиції (зауваження) не реєструвалися і не розглядалися.

Звіт надано для подальшого розгляду комісією та прийняття відповідного рішення.

Відповідно до норм чинного законодавства рішення про перейменування вулиці Нєкрасова у місті Золоте Гірської міської територіальної громади Сєвєродонецького району Луганської області буде прийматися начальником військової адміністрації з урахуванням рекомендації комісії, громадської думки та рекомендацій центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері відновлення та збереження національної пам’яті Українського народу.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь