Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Більше 50 тисяч різноманітних наборів видано у гуманітарних хабах при Гірській громаді у 2023 році

Дата: 22.01.2024 13:15
Кількість переглядів: 105

Протягом 2023 року при Гірській міській військовій адміністрації продовжували свою роботу гуманітарні штаби у м. Київ, м. Полтава, м. Корсунь-Шевченківський, с. Богданівка, Павлоградський район, Дніпропетровська обл., в яких обслуговувалося понад 12 тисяч ВПО.

Відвідувачі у 2023 році отримали від Луганської обласної державної адміністрації понад 47 тисяч продуктових наборів, більше 5 тисяч гігієнічних наборів, близько 1600 підгузків для дітей та дорослих. Крім того, більше 2 тисяч осіб підібрали для себе одяг, взуття, постільну білизну, рушники, ковдри, іграшки та посуд. Для 157 дітей було видано дитяче харчування.

Продовжилася робота з питання підтримки ВПО у 2023 році і з міжнародними благодійними та громадськими організаціями.

Від Міжнародної організації з міграції (МОМ) було видано більше 3 тисяч гігієнічних наборів, близько 2 тисяч матраців, памперсів, постільної білизни, сімейних наборів посуду та непродовольчих наборів.

Від благодійного фонду «Восток-СОС» більше 1800 ВПО отримали продуктові та гігієнічні набори, памперси. Також луганчани були забезпечені 2780 продуктовими наборами від благодійної організації «Фонд Рената Ахметова», 440 продуктовими наборами від благодійного фонду «Янголи Спасіння», 300 продуктовими наборами від благодійної організації «Світло на сході», 270 наборами для облаштування побуту від некомерційної організації «Польська гуманітарна Акція».

У рамках співпраці з громадською організацією «Проліска» більше 1600 ВПО отримали ковдри, матраци, подушки, постільну білизну, гігієнічні набори, сімейні набори посуду, дитячі, жіночі речі і зимове взуття, набори одягу для новонароджених тощо.

Громадська організація «Аваліст» надала 20 наборів для маломобільних осіб та 600 продуктових наборів.

Представництво «Проджект Хоуп – Зе Піпл-Ту-Піпл Хелс Фаундейшн, Інк.» в Україні видало 170 комплектів жіночої, 120 чоловічої та 150 комплектів дитячої термобілизни, а благодійний фонд «Право на захист» – 877 побутових наборів. Спільно з Міжнародним благодійним фондом Олександра Андріюка «Перемога та майбутнє» двічі організовано видачу 290 пар кросівок.

Окрім продуктової та побутової допомоги, у 2023 році на базі гуманітарних хабів відвідувачі отримували певний спектр послуг, зокрема: медичні (1612) та юридичні послуги (755), соціально-психологічну підтримку (1224), консультування з захисту прав та інтересів дітей та з питань оформлення статусу дитини, постраждалої внаслідок воєнних дій та збройного конфлікту (1280), з питань пенсійного забезпечення (595) та працевлаштування (1228), щодо надання безкоштовного прихистку (574), консультування з питань започаткування власної справи та розвитку підприємництва (114), надання адміністративних послуг: витяги з реєстру ТГ, довідок, подання повідомлення про пошкоджене/знищене нерухоме майно, отримання матеріальної допомоги та інше (749) тощо. Також у всіх хабах надавалися та продовжують надаватися культурні та освітні послуги, послуги з цифрової грамотності, відвідувачі беруть участь у заходах, для них організовуються дні зустрічі ВПО. Так, протогм року на базі всіх хабів проводилося відзначення державних свят та ювілейних дат. Окремо для внутрішньо переміщених осіб, які зареєстровані у Гуманітарному штабі м. Корсунь-Шевченківський художнім керівником КЗ СМНД «Сватова-Лучка» Ганною Ляшик була організована екскурсія музеями Корсунь-Шевченківського державного історико-культурного заповідника, проведено майстер-клас по виготовленню ляльки-мотанки Подорожниці, до Дня захисників і захисниць України «Оберіг герою». У Полтавському хабі за запрошенням МОМ ВПО брали участь в екскурсії до музею ім. П. Мирного, у творчому майстер класі виготовляли витинанки. Також у Полтаві було організовано екскурсію в еколого-натуралістичний центр учнівської молоді і, знову ж таки, за запрошенням МОМ ВПО Полтави взяли участь в творчому майстер-класі з виготовленню новорічної іграшки-символу року «Дракончика» та приєдналися до участі в майстер-класі «Різдвяна свічка з вощини». Також у минулому році відвідувачі хабу побували в університетській книгозбірні Полтавського державного медичного університету, де їм презентували інформаційну зону «Доля держави – твоя доля», брали участь у заході приуроченому до Всесвітнього Дня миру в Полтавському літературно-меморіальному музеї В.Г. Короленка, де на майстер-класі виготовляли квіткове пано, слухали концерт, підготовлений музичною школою та пригощалися короленківським чаєм на травах. Дуже цікавим виявисвя захід – східноукраїнський Форум рад ВПО «Змі(ц)нюємо Україну» для представників Луганської, Харківської, Сумської і Полтавської областей.

Вагомою справою 2023 року стало відкриття двох шелтерів. Так, у співпраці з ТОВ «Гідно житло» та БФ «Леруа Мерлен Солідарність» гуманітарним штабом у місті Київ здійснювалося забезпечення тимчасовим житлом ВПО Луганської області. Відтак минулого року завдяки плідній роботі було заселено 118 осіб у відремонтоване житло у Шевченківському районі міста Києва. Також минулоріч за підтримки партнерів Благодійного фонду «Янголи Спасіння» та Благодійного фонду MONDO. ГО «Янголи спасіння» та у співпраці із Солобківською територіальною громадою було відкрито шелтер у селі Солобківці Хмельницької області, який розрахований на 23 особи. В обох шелтерах постояльці сплачують лише за комунальні послуги.

Робота щодо підтримки внутрішньо переміщених осіб з Луганської області продовжиться і в 2024 році. Обов’язково розширюватиметься коло партнерів та донорів, а також спектр послуг.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь