Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Протидія торгівлі людьми. Статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми

Дата: 25.12.2023 14:00
Кількість переглядів: 89

Торгівля людьми – це порушення прав людини та форма сучасного рабства. Людьми маніпулюють, змушують, обманюють, а подекуди й лишають життя, адже торгівля людьми є третьою найбільш прибутковою незаконною сферою діяльності після торгівлі наркотичними засобами та зброєю.

Через військову агресію російської федерації проти України, спрямованої також проти цивільного населення, українці були змушені шукати порятунку в більш безпечних регіонах, за кордоном, або ж піддавались грубому порушенню своїх прав – були депортовані. Вимушена міграція в пошуках безпечного притулку підвищує ризик потрапляння у ситуацію торгівлі людьми. Особливо вразливими є жінки, діти та люди з інвалідністю.

Увага! Особи, які перебували у полоні в окупаційних військах росії, мають право на подання заяви для встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми.

Якщо Вас без Вашої згоди було залучено окупаційними військами або владою до примусової праці, в тому числі з використанням погроз або вчинення насильства, Ви маєте право подати заяву для встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми.

Встановлення такого статусу дає можливість отримати соціальну, психологічну, правову, медичну, а також одноразову матеріальну допомогу від держави.

Особа, яка постраждала від торгівлі людьми, має право на отримання одноразової грошової допомоги у розмірі трьох прожиткових мінімумів для відповідної категорії осіб, установлених на момент звернення за матеріальною допомогою. Для цього потрібно звернутись із необхідним пакетом документів до органу соціального захисту населення за місцем проживання особисто або через законного представника (детальніше за посиланням).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь