Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Україна приєдналася до міжнародного кліматичного клубу

Дата: 12.12.2023 10:12
Кількість переглядів: 71

Члени клубу разом представляють понад 55% світової економіки

На кліматичній конференції COP28 Україна приєдналася до Кліматичного клубу, тобто міжнародної платформи з обміну думками для декарбонізації промисловості та активізації колективних дій у світі.

Україна стала 37 країною, яка приєдналася до клубу, повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів у Facebook.

Державний секретар Міністерства економіки та кліматичних дій Німеччини, країни, що співголовує в Кліматичному клубі, Штефан Венцель підкреслив, що лише ті економіки, які проходять шлях трансформації до нульового рівня викидів парникових газів, будуть успішними в майбутньому. І цей успіх залежить від співпраці.

"Приєднання до Кліматичного клубу – це наш внесок у важливий діалог щодо збереження природних ресурсів та декарбонізації. Лише разом ми можемо створити екологічно чисте і стійке майбутнє для наступних поколінь", – зазначила Киреєва Вікторія. 

Як відомо, Кліматичний клуб відкритий для країн заради сприяння досягнення цілей кліматичної нейтральності. Про його створення оголосили лідери країн-членів "Великої сімки" (G7) у червні 2022 року. Наявні члени клубу разом представляють понад 55% світової економіки. Вони визнають, що для утримання глобального потепління в межах 1,5°C необхідно декарбонізувати промислові сектори, які важко піддаються скороченню викидів

Нагадаємо, у грудні Євросоюз та 35 країн офіційно відкрили Кліматичний клуб – інклюзивну платформу для підтримки ефективної декарбонізації промисловості.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь