Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Малозабезпечені багатодітні сімʼї і малозабезпечені сімʼї з дітьми з інвалідністю, що проживають в зоні бойових дій, отримають кошти на “вінтеризацію” (підготовку до зими)

Дата: 07.12.2023 12:43
Кількість переглядів: 24

Війна створила безпрецедентні виклики для держави у сфері соціальної підтримки громадян. Адже значна кількість українців втратили роботу, джерела доходів, деякі – опинились за межею бідності, отримали інвалідність.

Через обмежені доходи державного бюджету та першочергове спрямування коштів у сферу безпеки та оборони, Уряд і Мінсоцполітики працюють над пошуком додаткових джерел для  підтримки громадян, зокрема, за рахунок міжнародних грантів і позик. 

Для того, щоб фінансову допомогу отримували ті українці, які її найбільше потребують, Мінсоцполітики синхронізував свої зусилля у здійсненні виплат з гуманітарними партнерами. Міністерство формує за даними реєстрів категорію громадян, якій найбільше потрібна фінансова підтримка, а гуманітарні партнери спрямовують кошти на допомогу цим родинам.

Завдяки прийнятій Урядом 1 грудня постанові, стартував спільний проєкт Мінсоцполітики і  Дитячого фонду ООН (UNICEF). У межах проєкту малозабезпечені багатодітні сімʼї і малозабезпечені сімʼї з дітьми з інвалідністю, які проживають в певних районах Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей, визначених програмними документами UNICEF, отримають кошти на “вінтеризацію” (підготовку до зими). Плановий обсяг проєкту - 333 млн грн.

Допомога надаватиметься на три місяці в розмірі 3 600 гривень на місяць на кожного отримувача державної соціальної допомоги та додатково 6 660 гривень на кожну дитину. 

Орієнтовно проєкт охопить близько 5 тис. родин.

Реалізація  проєкту дасть можливість надати фінансову допомогу тим, хто її критично потребує, не збільшивши навантаження на державний бюджет. 

Раніше стартували ще два важливі проєкти, що стали можливі завдяки міжнародним партнерам.

Мінісоцполітики з серпня цьогго року, спільно зWorld Food Programme, здійснено доплати  пенсіонерам, які проживають у зоні бойових дій, і отримують низькі пенсіі. Завдяки цьому, підвищені виплати вже отримають 317 тис осіб. 

Спільно з  Aгентство ООН у справах біженців в Україні (UNHCR Ukraine), запустили проєкт, за яким родини, які опалюють свої домівки дровами чи вугіллям, отримають суттєву додаткову підтримку на обігрів житла. Це дозволяє збільшити обсяг граничної підтримки родини, яка опалює своє житло твердим пічним паливом, з 6973 грн до 16 234 грн на рік. На цей проєкт буде спрямовано 2,2 млрд грн, з яких 1,3 млрд грн покриє UNHCR Ukraine.

За інформацією Мінсоцполітики

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь