Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Гуманітарний штаб Гірської міської військової адміністрації у Києві

Дата: 06.12.2023 16:53
Кількість переглядів: 134

Після повномасштабного вторгнення в Україну російської федерації та евакуації жителів Гірської громади, начальником Гірської міської військової адміністрації Олексієм Бабченком було ініційовано відкриття п’яти гуманітарних хабів для підтримки та надання допомоги луганчанам.

Одним із перших таких хабів запрацював у м. Київ. Тоді в ньому налічувалося 1800 внутрішньо переміщених осіб. Укладання перших Меморандумів про співпрацю Благодійними фондами «Схід-СОС», «Право на Захист», Міжнародною організацією з міграції (МОМ), надало згодом змогу отримувати гуманітарну допомогу найрізноманітнішого спектру: продуктові набори, дитяче харчування, підгузки для дітей та дорослих, засоби гігієни (у тому числі сімейні набори), побутові набори, кухонні набори (посуд, предмети домашнього вжитку, ковдри, подушки, матраци), взуття тощо. Крім того, завдяки залученню місцевих благодійників та співпраці очільника Гірської громади Олексія Бабченка з USAID – Агентством США з міжнародного розвитку – штаб було облаштовано оргтехнікою та меблями.

Зараз у штабі зареєстровано 4450 внутрішньо переміщених осіб і вони отримують не лише гуманітарну допомогу, але й різноманітний спектр послуг: безоплатна юридична допомога (у тому числі адвокатська), психологічна допомога (тренінги, розвантаження), медична допомога (видача ліків, тестування на Ковід, вимірювання рівня цукру в крові, отримання електронних направлень, рецептів за програмою «Доступні ліки»), консультування з питань бізнесу, адміністративні послуги, культурні та освітні. Крім того, відвідувачів реєструють на грошову допомогу від УВКБ ООН, а від жителів Гірської міської територіальної громади працівники штабу приймають документи на виплату матеріальної грошової допомоги з місцевого бюджету. Вагомою допомогою нашим землякам є і те, що завдяки підтримці фонду «Леруа Мерлен Солідарність», у ВПО пільгових категорій є можливість отримати тимчасове житло у м. Київ.

Сьогодні гуманітарний штаб може працювати як повноцінний «Пункт Незламності»: є генератори, зарядні станції, павербанки, обігрівачі, Starlink та багато іншого обладнання.

Ми не зупиняємось! Працюємо далі! Все буде Україна!

Нагадаємо: хаб знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Мала Житомирська, 16/3.

Графік роботи: з 10 до 15 години з понеділка по п’ятницю, контактні номери телефону: +380972879423, +380957807227.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь