Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

«n-ZEB: Будівлі з майже нульовим енергоспоживанням»

Дата: 30.11.2023 12:36
Кількість переглядів: 83

Спеціалісти відділу житлово-комунального господарства Гірської міської військової адміністрації пройшли онлайн-курс з останніх тенденцій зеленого будівництва «n-ZEB: Будівлі з майже нульовим енергоспоживанням»

Будівля з нульовою енергією (ZEB), також відома як споруда з чистою нульовою енергією (NZE) – це будинок, у якому загальна кількість енергії, споживаної ним на річній основі, дорівнює кількості відновлюваної енергії створюваної ним же або на віддалі. Це відбувається завдяки поновлюваним джерелам енергії за межами майданчика з використанням таких технологій, як теплові насоси, високоефективні вікна та будівельна ізоляція, а також сонячні панелі.

Мета полягає в тому, щоб ці споруди сприяли меншому викиду парникових газів в повітря під час експлуатації, ніж подібні будівлі, що не належать до ZNE. Вони часом можуть споживати енергію, що не відновлюється, і виробляти парникові гази, але в інший проміжок часу, на таку ж кількість зменшують споживання енергії та виробництво парникових газів в інших місцях і застосуваннях.

Спікером заходу виступив Horia Petran – старший науковий співробітник та координатор Румунського центру будівельних знань при Національному інституті досліджень та розробок у галузі будівництва, міського планування та сталого просторового розвитку «URBAN-INCERC», президент кластера асоціацій з просування будівель із майже нульовим споживанням енергії Pro-nZEB.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь