Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Інформаційне повідомлення про проведення електронних консультацій з громадськістю

Дата: 28.11.2023 16:50
Кількість переглядів: 153

Найменування органу влади, який проводить електронні консультації з громадськістю:

Гірська міська військова адміністрація Сєвєродонецького району Луганської області (код ЄДРПОУ 44019094)

Назви проєктів актів або стислий зміст пропозиції щодо реалізації державної політики у відповідній сфері державного і суспільного життя, винесеної на обговорення:

розпорядження начальника Гірської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області «Про затвердження Стратегії цифрової трансформації Гірської міської територіальної громади Сєвєродонецького району Луганської області».

Керуючись частиною другою статті 10, частиною першою статті 15, пунктом 8 частини шостої статті 15 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», відповідно до Порядку проведення консультації з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2010 року № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики», розпорядження начальника Гірської міської військової адміністрації від 25.05.2023 № 45 «Про утворення робочої групи з питань розробки Стратегії цифрової трансформації Гірської міської територіальної громади Сєвєродонецького району Луганської області», робочою групою було розроблено проєкт Стратегії цифрової трансформації громади, який пропонується до громадського обговорення.

Перед Гірською міською територіальною громадою стоїть завдання поєднати комфорт і соціальну привабливість для жителів з розвиненою інфраструктурою, екологічною безпекою та швидким розвитком технологій в межах всієї території громади після її деокупації.

Питанням цифровізації в Національній економічній стратегії на період до 2030 року, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 03.03.2021  № 179, відведено ключові позиції у кількох напрямках економічного розвитку. 

Зокрема, у напрямі 8 «Інформаційно-комунікаційні технології» в частині запровадження ІТ-освіти та STEM-освіти, напрямі 18 «Цифрова економіка» в частині запровадження комп’ютеризації об’єктів соціальної інфраструктури та розвитку цифрових навичок громадян, а також у напрямі 20 «Якість життя» в частині підвищення якості життя українців загалом.

Також цифровізація є серед головних пріоритетів розвитку громад та територій, визначених Державною стратегією регіонального розвитку на 2021-2027 роки, що затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 05.08.2020 № 695.

            Стратегією розвитку Луганської області на 2021–2027 роки, визначено однією зі стратегічних цілей сталий розвиток територій, що включає в себе сприяння розбудові «Єдиного цифрового простору» в регіоні.

Стратегія цифрової трансформації Гірської міської територіальної громади Сєвєродонецького району Луганської області до 2030 року  – це комплексне стратегічне бачення цифрової трансформації Гірської МТГ, яке відповідає засадам реалізації органами виконавчої влади принципів державної політики цифрового розвитку відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30 січня 2019 року № 56 з урахуванням власного бачення розвитку цифровізації багатьох сфер територіальної громади.

                        Реалізація Стратегії та її завдань сприятиме створенню розумного цифрового середовища, що забезпечить розвиток комфортного, соціально відповідального та технологічно розвиненого простору в Гірській міській територіальній громаді, а також розвиток цифрових навичок та компетенцій, що є основою «цифрової» економіки. Громадяни України вже перебувають у «цифровому» світі, наступний крок – зробити так, щоб цей світ став місцем, де вони зможуть стати успішними.

Запропонована Стратегія визначає концептуальні підходи щодо цифровізації громади. Після її затвердження передбачається розроблення відповідних програм, проєктів, плану заходів, у межах яких будуть конкретизовані пріоритетні завдання Стратегії.

 Стратегія – це документ, який постійно змінюватиметься в залежності від технічних трендів та побажань громадськості. Крім того, активна участь в процесах цифровізації наукової спільноти призводить до постійного вдосконалення методів, принципів та шляхів реалізації поставлених завдань. Безумовно, Стратегія має важливу іміджеву складову. Впровадження єдиного додатку та цифровізація щоденних процесів забезпечення життєдіяльності територіальної громади однозначно знайде схвальний відгук у мешканців громади. І це позитивно позначиться на ставленні мешканців до місцевої влади.

 

Соціальні групи населення та заінтересовані сторони, на які поширюватиметься дія рішення, яке планується прийняти за результатами електронних консультацій з громадськістю:

Всі мешканці Гірської міської територіальної громади Сєвєродонецького району Луганської області (код за КАТОТТГ UA44120010000044132), фізичні особи та юридичні особи, які зареєстровані на території громади.

Можливі наслідки проведення в життя рішення для різних соціальних груп населення та заінтересованих сторін:

Досягнення стратегічних цілей:

  • створення умов для відбудови інфраструктури громади після деокупації;
  • стале підвищення рівня комфорту та безпеки жителів громади;
  • підвищення рівня прозорості влади при управлінні громадою;
  • збільшення надходжень до бюджету за рахунок підвищення ефективності управління майном, оптимізації фінансових та господарських процесів;
  • підвищення привабливості громади для потенційних мешканців та осіб, готових розміщувати власний капітал у локальних проєктах.

 

Електронна адреса, строк і форма подання пропозицій та зауважень:

info@girska-gromada.gov.ua

Строк прийняття пропозицій та зауважень – 15 календарних днів з дня оприлюднення інформаційного повідомлення про їх проведення.

Форма подання пропозицій та зауважень:

  • за допомогою електронної системи «Консультації з громадськістю» (https://consult.e-dem.ua/4423810500);
  • електронною поштою, шляхом надсилання листа у форматі *pdf з обов’язковим накладанням кваліфікованого електронного підпису  (електронного цифрового підпису).

Номер телефону, за яким надаються консультації з питання, що винесено на обговорення: 095-833-9964. Графік: у робочі дні з 10 години до 12 години.

Прізвище, ім’я відповідальної особи військової адміністрації: МАКСИМЕНКО Віктор – головний спеціаліст з програмного забезпечення загального відділу Гірської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області;

Строк і спосіб оприлюднення результатів обговорення:

Звіт про результати електронних консультацій з громадськістю буде оприлюднено на офіційному вебсайті військової адміністрації: https://girska-gromada.gov.ua/  не пізніше ніж через два тижні після прийняття рішень за результатами обговорення.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь