Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Інформаційне повідомлення про проведення електронних консультацій з громадськістю

Дата: 02.11.2023 19:10
Кількість переглядів: 234

Найменування органу влади, який проводить електронні консультації з громадськістю:

Гірська міська військова адміністрація Сєвєродонецького району Луганської області (код ЄДРПОУ 44019094)

Назви проєктів актів або стислий зміст пропозиції щодо реалізації державної політики у відповідній сфері державного і суспільного життя, винесеної на обговорення:

розпорядження начальника Гірської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області «Про перейменування об’єктів топонімії на території міста Гірське Гірської міської територіальної громади Сєвєродонецького району Луганської області»;

розпорядження начальника Гірської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області «Про перейменування об’єктів топонімії на території міста Золоте Гірської міської територіальної громади Сєвєродонецького району Луганської області».

розпорядження начальника Гірської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області «Про перейменування об’єктів топонімії на території селища міського типу Тошківка Гірської міської територіальної громади Сєвєродонецького району Луганської області».

розпорядження начальника Гірської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області «Про перейменування об’єктів топонімії на території селища міського типу Нижнє Гірської міської територіальної громади Сєвєродонецького району Луганської області».

розпорядження начальника Гірської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області «Про перейменування об’єктів топонімії на території села Катеринівка Гірської міської територіальної громади Сєвєродонецького району Луганської області».

розпорядження начальника Гірської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області «Про перейменування об’єктів топонімії на території села Оріхове Гірської міської територіальної громади Сєвєродонецького району Луганської області».

розпорядження начальника Гірської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області «Про перейменування об’єктів топонімії на території села Кримське Гірської міської територіальної громади Сєвєродонецького району Луганської області».

27 липня 2023 року набув чинності Закон України від 21 березня 2023 року                        № 3005-IX «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні i деколонізацію топонімії» (даліЗакон).

Відповідно до абзацу першого пункту 6 статті 8 Закону, військовим адміністраціям населених пунктів необхідно у шестимісячний строк з дня набрання чинності Закону у встановленому законодавством порядку здійснити демонтаж (перенесення) з публічного простору пам’ятників, пам’ятних знаків, присвячених особам, які обіймали керівні посади в органах влади i управління, політичних організаціях, партіях, збройних формуваннях Російського царства (Московського царства), Російської імперії, Російської республіки, Російської держави, Російської Соціалістичної Федеративної Радянської Республіки, Російської Радянської Федеративної Соціалістичної Республіки, Союзу Радянських Соціалістичних Республік, Російської Федерації, територіальних утворень, адміністративно-територіальних одиниць, у тому числі невизнаних, що створювалися під час реалізації російської імперської політики на окупованих, анексованих чи в інший спосіб зайнятих Російським царством (Московським царством), Російською імперією, Російською республікою, Російською державою, Російською Соціалістичною Федеративною Радянською Республікою, Російською Радянською Федеративною Соціалістичною Республікою, Союзом Радянських Соціалістичних Республік, Російською Федерацією територіях, i брали участь a6o сприяли реалізації російської імперської політики, публічно, у тому числі в медіа, у літературних та інших мистецьких творах, підтримували, глорифікували або виправдовували російську імперську політику, закликали до русифікації чи українофобії (крім зображень, пам’ятників, пам’ятних знаків, написів, присвячених особам, пов'язаним із захистом політичних, економічних, культурних прав Українського народу, розвитком української національної державності, науки, культури), працівникам радянських органів державної безпеки всіх рівнів, a6o які містять символіку російської імперської політики, демонтаж (вилучення) з публічного простору окремих елементів пам'ятників, пам’ятних знаків, що містять символіку російської імперської політики, а також у встановленому законодавством порядку перейменувати райони у містах, сквери, бульвари, вулиці, провулки, узвози, проїзди, проспекти, площі, майдани, набережні, мости, інші об’єкти топонімії населених пунктів, а також географічні об’єкти, назви яких містять символіку російської імперської політики.

Тобто, військові адміністрації населених пунктів, незважаючи на тимчасову окупацію територій, у строк до 27 січня 2024 року зобов’язані прийняти відповідні рішення про перейменування топонімів у межах населених пунктів та демонтаж пам’ятників i пам’ятних знаків, які не підпадають під дію пам’яткоохоронного законодавства.

Соціальні групи населення та заінтересовані сторони, на які поширюватиметься дія рішення, яке планується прийняти за результатами електронних консультацій з громадськістю:

Всі мешканці Гірської міської територіальної громади Сєвєродонецького району Луганської області (код за КАТОТТГ UA44120010000044132), фізичні особи та юридичні особи, які зареєстровані на території громади.

Можливі наслідки проведення в життя рішення для різних соціальних груп населення та заінтересованих сторін:

Наслідки для фізичних осіб: відсутні.

Законодавство не передбачає обов’язку вносити зміни щодо реєстрації місця проживання, оскільки зміна назви вулиці не є зміною реєстрації місця проживання. Перереєстрацію місця проживання особи можна здійснити під час обміну паспорта чи зміни прізвища, тобто коли виникає безпосередня потреба.

Варто зазначити, що на сьогодні реєстрація чи зняття з реєстрації місця проживання/перебування здійснюється відповідно до Порядку декларування та реєстрації місця проживання (перебування), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07 лютого 2022 року № 265, та законів України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» і «Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні».

У разі прийняття рішення про зміну нумерації будинків, перейменування вулиць (проспектів, бульварів, площ, провулків, кварталів тощо), населених пунктів, адміністративно-територіальних одиниць, зміни в адміністративно-територіальному устрої на підставі відповідних актів вносяться зміни до реєстру територіальної громади, із збереженням попередніх даних, із подальшим внесенням цієї інформації до Єдиного державного демографічного реєстру в установленому Кабінетом Міністрів України порядку. Ці відомості за бажанням особи вносяться до відповідних документів, що містять відомості про місце проживання/перебування.

Документи, що засвідчують право власності на нерухомість, залишаються чинними у випадку зміни назви вулиці, на якій вони розташовані.

У випадку перейменування вулиці, на якій розміщена нерухомість, українським законодавством не передбачена необхідність внесення змін до документа про право власності на нерухоме майно, зокрема свідоцтва про право власності, свідоцтва про право на спадщину, договору купівлі-продажу, дарування тощо.

Водночас, у разі потреби, власник майна, стосовно якого відбулися зміни, має право звернутися до органу державної реєстрації прав на нерухоме майно із заявою про внесення змін. Наприклад, у разі потреби купівлі-продажу чи дарування нерухомості. Отож, якщо власник бажає продати, подарувати або передати у спадок свою нерухомість, у документах, які будуть оформлюватися на нового власника, вже буде вказана нова назва.

 

Наслідки для юридичних осіб: внесення змін до установчих документів юридичної особи. (Не тягне за собою фінансових витрат, оскільки, відповідно до частини першої статті 36 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань», адміністративний збір не справляється за проведення державної реєстрації змін до відомостей про юридичних осіб та їхніх установчих документів, змін до відомостей про фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, пов’язаних із змінами в адміністративно-територіальному устрої України, а також зміни місцезнаходження юридичної особи, місця проживання фізичної особи у зв’язку із зміною назви (перейменуванням) скверів, бульварів, вулиць, провулків, узвозів, проїздів, проспектів, площ, майданів, набережних, мостів, інших об’єктів топоніміки населених пунктів).

 

Наслідки для органу влади: вжиття організаційно-правових заходів, спрямованих на виконання розпорядження начальника військової адміністрації щодо перейменування об’єктів топонімії: повідомлення про прийняті розпорядження адміністратора інформаційної системи Міністерства юстиції України, з питань найменування (перейменування) вулиць, провулків, проспектів, площ тощо - національного оператора поштового зв’язку, органу ведення Державного реєстру виборців, внесення змін до установчих документів комунальних підприємств, установ, закладів (у разі необхідності).

 

Електронна адреса, строк і форма подання пропозицій та зауважень:

osvita_kyltyra_molod_sport_girske@girska-gromada.gov.ua 

Строк прийняття пропозицій та зауважень – 30 календарних днів з дня оприлюднення інформаційного повідомлення про їх проведення.

Форма подання пропозицій та зауважень:

  • за допомогою електронної системи «Консультації з громадськістю» (https://consult.e-dem.ua/4423810500);
  • електронною поштою, шляхом надсилання листа у форматі *pdf з обов’язковим накладанням кваліфікованого електронного підпису  (електронного цифрового підпису).

Номер телефону, за яким надаються консультації з питання, що винесено на обговорення: 063-350-62-54. Графік: у робочі дні з 10 години до 12 години.

Прізвище, ім’я відповідальної особи військової адміністрації: ІСКРА Оксана – головний спеціаліст Відділу освіти, культури, молоді та спорту Гірської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області;

Строк і спосіб оприлюднення результатів обговорення:

Звіт про результати електронних консультацій з громадськістю буде оприлюднено на офіційному вебсайті військової адміністрації: https://girska-gromada.gov.ua/  не пізніше ніж через два тижні після прийняття рішень за результатами обговорення.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь