Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

До Європейського дня протидії торгівлі людьми стартувала інформаційна кампанія «ПРИДИВИСЬ»

Дата: 18.10.2023 11:06
Кількість переглядів: 124

Сьогодні, 18 жовтня, відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми, який у 2007 році започаткував Європейський парламент. 

Тема протидії злочину торгівлі людьми сьогодні гостро стоїть перед нашою державою. Так, за даними Міжнародної організації з міграції (МОМ), кожен другий українець готовий прийняти принаймні одну ризиковану пропозицію, яка може призвести до потрапляння до ситуації експлуатації, торгівлі людьми або насильства.

Тому Мінсоцполітики спільно з МОМ організували інформаційну кампанію «ПРИДИВИСЬ». Її мета  — привернути увагу до проблеми торгівлі людьм та розповісти про основні правила безпеки під час міграції. 

Відсьогодні в рамках експозиції «ПРИДИВИСЬ» на київському залізничному вокзалі можна побачити банери з оптичною ілюзією, в яких відображені реальні історії вербування та втягнення українців у ситуацію торгівлі людьми. 

Окрім Києва, експозиції буде розміщено ще в 20 областях України: в приміщеннях залізничних та автовокзалів, торгових центрів, на центральних площах міст тощо. 

«Для Мінсоцполітики важлива не лише нормотворча робота щодо протидії торгівлі людьми, але й інформування громадян про ризики цього злочину та як їх уникнути. Ми просимо громадян України бути обережними, коли вам пропонують роботу – не важливо, в Україні чи за кордоном. Обов’язково перевіряйте всю наявну інформацію, не передавайте оригінали персональних документів, інформуйте близьких про своє місцеперебування», — акцентувала заступниця Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Ірина Постоловська.

Вона також подякувала всім партнерам, які на сьогодні допомагають Україні реалізовувати заходи, спрямовані на протидію торгівлі людьми, зокрема Представництву Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні – Агентству ООН з питань міграції за співпрацю у сфері протидії торгівлі людьми, USAID, Посольству Швеції в Україні.

У жовтні 2022 року МОМ в Україні провело Національнедослідження з метою оцінки уразливості населення України до торгівлі людьми та експлуатації в умовах війни. За його результатами,від війни постраждало 85% населення України.Портрет уразливої групи на 53 % складають жінки.

Один із факторів ризику потрапляння у торгівлю людьми — уразливий стан особи. Так, згідно із дослідженням 20,8 млн осіб втратили дохід, 16,4 млн сімей втратили роботу, 15,6 млн сімей пережили погіршення психічного здоров'я, 8,2 млн осіб не можуть купувати елементарні речі, 7,8 млн сімей були змушені розз’єднатися з рідними.

Крім того, дослідження показало, що 29 % молодих людей віком від 15–29 років переконані: ризику немає, якщо до ризикованої пропозиції поставитися з обережністю, або якщо вона надійшла  від довіреної особи, а 22% людей старшого віку (тих, кому за 60 років і більше) взагалі не вірять у такі ризики.

Фото без опису

Якщо ви знаєте про випадки торгівлі людьми чи будь-якого виду експлуатації або потерпіли від цього злочину, звертайтеся за номерами гарячої лінії:

  • 1547 – гаряча лінія з питань протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей;

  • 102 – гаряча лінія Національної поліції України;

  • 0 800 213 103 –  контактний-центр системи безоплатної правової допомоги;

  • 527 – гаряча лінія з протидії експлуатації;

  • 116 123 –  гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації;

  • 116 111 –  національна дитяча гаряча лінія;

  • 112 – служба екстреної допомоги в ЄС.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь