Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

«Неопалимі»: як працює проєкт з естетичної медицини травмованих на війні

Дата: 01.08.2023 15:13
Кількість переглядів: 63

Громадська організація “Український Волонтерський Центр” спільно з Асоціацією фахівців естетичної медицини Центральної та Східної Європи реалізує проєкт Неопалимі. Це - національного масштабу реабілітаційна програма, що займається лікуванням деформаційної травми, опіків та рубців, для людей, що отримали поранення внаслідок війні.

Неопалимі - це екосистема, що об’єднує вже понад 30 приватних медичних закладів профілю естетична медицина, дерматологія та пластична хірургія у 15 областях України, а також у сусідніх країнах Східної Європи. Зараз лікування в рамках проєкту проходить вже понад 120 пацієнтів по всій Україні.

Допомога надається пацієнтам, що внаслідок війни в Україні (після 2014 року, а також після повномасштабного вторгнення 24 лютого) отримали ураження, які призвели до формування опіків та деформаційних рубців. В рамках проєкту клініки беруть на відновне лікування пацієнтів з рубцевими змінами шкіри, а саме гіпертрофічні рубці, опіки, контрактури внаслідок осколкових чи термічних уражень. Лікування проводиться за допомогою лазерів (ErYag чи CO2), мікроголкової радіочастотної технології, а також полінуклеотидних препаратів та заспокійливих і відновлюючих топічних засобів.

До лікування приймаються пацієнти, що отримали вищезазначені ураження всіх вікових груп, так як в проєкті беруть участь спеціалісти з фаху дерматологія та дитяча дерматологія. Початок лікування визначається спеціалістами проєкту виходячи зі стану рубцевих змін, але, переважно, не швидше 4 місяців від дати ураження. Окрім цього, у проєкт приймаються пацієнти з механічним травматичним татуажем (порох, асфальт, тощо), аналогічно отриманим внаслідок військових дій.

Терміни лікування та кількість процедур вирішуються індивідуально з огляду на anamnesis morbi та status localis. Щоб потрапити на лікування пацієнту необхідно заповнити реєстраційну форму на сайті проєкту www.neopalymi.in.ua

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь