Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

До уваги батьків Гірської міської територіальної громади!

Дата: 24.07.2023 18:36
Кількість переглядів: 53

Постановою Кабінету Міністрів України від 16.06.2023 №606 розширено перелік дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, і можуть бути забезпечені путівками до дитячого центру "Артек".

До такої категорії відносяться:

1.Діти - сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

2.Діти, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичних операцій, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичних операцій, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного у період участі в антитерористичній операції, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.

      3. Рідні діти батьків-вихователів або прийомних батьків, які проживають в одному дитячому будинку сімейного типу або в одній прийомній сім’ї.

4. Діти з малозабезпечених сімей.

Дитина забезпечується путівкою до дитячого центру "Артек" за рахунок бюджетних коштів один раз на рік за умови, що в поточному році уповноваженими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування їй не надавалася путівка до зазначеного дитячого центру за рахунок коштів державного або місцевого бюджету будь-якого рівня та батьки дитини або особи, які їх замінюють, не отримували бюджетні кошти на оплату послуг з оздоровлення та відпочинку дітей відповідно до Порядку реалізації експериментального проекту щодо надання та оплати послуг з оздоровлення і відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку вищої категорії, що містяться в Державному реєстрі майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей та розташовані в карпатському регіоні, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 9 травня 2023 р. № 462.

Придбані за рахунок бюджетних коштів путівки до дитячого центру "Артек" надаються дітям, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, безоплатно за визначеною Національною соціальною сервісною службою України, квотою.

Наразі триває збір інформації щодо кількості дітей віком від 7 до 18 років, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки (4 категорії наведено вище), і виявили бажання пройти оздоровлення в дитячому центрі "Артек", розташованому у Свалявському районі Закарпатської області.

ІІ зміна за тематикою «Культурно-мистецький проект «Все буде – Україна!» розпочнеться 12.08.2023, тривалість зміни– 21 день. Послугу оздоровлення буде надано для 300 дітей з України.

Якщо Ваша дитина належить до однієї з вище наведених категорій і має бажання поїхати на оздоровлення на Закарпаття, просимо в термін до 31.07.2023 р.  зателефонувати до відділу соціального захисту населення та охорони здоров’я Гірської міської військової адміністрації за номером +380965389674 та повідомити контактні дані, зазначивши ПІБ дитини, дату народження, до якої пільгової категорії  належить.

Отриману інформацію буде узагальнено і потребу в путівках на другу оздоровчу зміну буде передано до Департаменту соціального захисту населення Луганської обласної державної адміністрації  для подальшого формування заявки. Розподіл путівок до дитячого центру "Артек" у розрізі адміністративно-територіальних одиниць відповідно до потреб обласних та Київської міської військових адміністрацій затверджує Національна соціальна сервісна служба України.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь