Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Проведено нараду щодо розвитку сімейних форм виховання та презентації соціальних проєктів

Дата: 21.07.2023 22:37
Кількість переглядів: 77

Сьогодні заступником начальника Гірської міської військової адміністрації з соціальних питань Інною Деміденко в онлайн форматі проведено нараду щодо розвитку сімейних форм виховання та презентації соціальних проєктів.

На початку наради Інна Деміденко зазначила, що проблема дитячого сирітства з кожним днем стає актуальнішою і болючішою темою для нашого суспільства. Діти, які втратили батьків, або їхні батьки в силу різних обставин не можуть виконувати свої обов’язки, потребують родинного тепла і виховання. Тому завдання соціальних служб полягає в своєчасному наданні соціальних послуг таким дітям та проведенні в громаді відповідної роботи по розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Учасники наради обговорили основні засади державної політики щодо соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених, батьківського піклування. Зокрема, це виховання та утримання дітей за принципом родинності, забезпечення пріоритету форм влаштування, захист майнових, житлових та інших прав та інтересів таких дітей, створення належних умов для їх фізичного, інтелектуального і духовного розвитку, підготовки дітей до самостійного життя тощо.

Також були запропоновані соціальні проєкти, які спрямовані на розширення спектру соціальних послуг в громаді після деокупації та забезпечення мешканців громади соціальними послугами відповідно до їх потреб. Було одноголосно підтримано пропозиції щодо розробки проєкту по впровадженню в громаді послуги комплексної реабілітації дітей та осіб з інвалідністю на базі КЗ «Центр надання соціальних послуг».

За підсумками наради Інна Деміденко доручила взаємодіяти і співпрацювати працівникам соціальних служб та служби у справах дітей у питаннях розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, створити належні умови для фізичного, інтелектуального, духовного розвитку та навчання таких дітей.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь