A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Стан в енергосистемі України

Дата: 14.07.2023 11:08
Кількість переглядів: 54

СПОЖИВАННЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ

Вчора, 13 липня, вечірнє споживання було найвищим за тиждень через спекотну погоду і зросло на 5%, порівняно з середою, 12 липня. Це суттєве навантаження на енергосистему у вечірні години, яке вказує на недостатність заходів економії електроенергії.

Тому споживачам слід ощадливо використовувати електроенергію, особливо ввечері з 16:00 до 23:00:

охолоджуйте приміщення не нижче 23˚С;

 вимкніть потужні електроприлади або користуйтеся ними по черзі;

 переносьте користування електроприладами на ранкові, денні або нічні години доби;

вимикайте світло, якщо виходите з приміщення.

На сьогодні "Укренерго" не прогнозує обмежень електропостачання, але для зниження навантаження на енергосистему та полегшення її балансування необхідно зменшити споживання електроенергії у складні для енергосистеми вечірні години.

ВИРОБНИЦТВО ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ

В енергосистемі працюють всі види електростанцій. У денні години активні сонячні електростанції, але вже на вечір їх робота стрімко знижується. При цьому споживання залишається на високому рівні або ж продовжує зростати до пізнього вечора, як це було вчора. І для забезпечення зростаючого попиту необхідно залучати додаткові енергоблоки, кількість яких обмежена. Адже внаслідок російських масованих атак на енергосистему пошкоджень зазнали всі теплові та частина гідроелектростанцій, а також мережі "Укренерго".

Зараз ведуться активні відновлювальні роботи, де це можливо, а також планові ремонти на енергоблоках атомних електростанцій. Тому в енергосистемі обмежена кількість електростанцій, які можуть виробляти електроенергію.

ІМПОРТ/ЕКСПОРТ

З 17:00 до 24:00 передбачений імпорт електроенергії зі Словаччини та Молдови з максимальною потужністю близько 300 МВт. Експорт відсутній.

МЕРЕЖІ ОБЛЕНЕРГО

Загалом через бойові дії наразі залишаються знеструмленими 410 населених пунктів у прифронтових та прикордонних областях. Внаслідок обстрілів на Дніпропетровщині знеструмленими залишаються 28 тисяч споживачів, на Харківщині – 22 тисячі споживачів, на Херсонщині – близько 13 тисяч споживачів. Також без світла 8 населених пунктів на Чернігівщині. Відновлення відбувається за умови безпекової ситуації для ремонтних бригад та з дозволу військових.

Також через негоду знеструмлювались 117 населених пунктів у Київській, Чернігівській, Чернівецькій, Одеській та Сумській областях. В окремих районах ще триває відновлення.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь