Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

«Фенікс»: Сильна Україна під час війни

Дата: 05.07.2023 12:22
Кількість переглядів: 54

Український громадський сектор швидко відреагував на безліч проблем, які спричинила війна, і включився у їх вирішення. Проте громадським організаціям доводиться адаптовуватися до викликів, опановувати нові компетенції та сфери діяльності. Водночас місцеві ГО добре знають контекст і проблеми, з якими зараз стикаються їхні цільові аудиторії.

Щоб підтримати такі організації громадянського суспільства, Фонд Східна Європа надає гранти для реалізації необхідних проєктів, створення корисних технологічних рішень та сприятимемо їхньому інституційному розвитку. А також розробить низку онлайн-курсів.

Проєкт «Фенікс» реалізується Фондом Східна Європа за фінансової підтримки Європейського Союзу та спрямований на посилення українського громадянського суспільства для протидії наслідкам війни. Проєкт триває від 2022 року по 2024 рік включно.

Завданнями проєкту є:

реагувати на виклики, з якими стикаються місцеві ОГС у роботі з потребами нових жителів територіальних громад, та їхній комунікації з місцевою владою; 

покращувати стійкість громад, які приймають ВПО та переселених підприємців;

розвивати організаційну спроможність громадських організацій та покращувати їхню ефективність через рішення civic tech;

надати можливості для навчання та підвищення кваліфікації ОГС та ВПО через три нові онлайн-курси на платформі «Зрозуміло!» та гранти для інституційного розвитку.

Проєкт складається із таких компонентів:

Тренінгова онлайн-програма для підвищення професійних компетенцій діячів громадського сектору, проєкти з посилення інституційної спроможності організацій. У межах компоненту передбачена серія інформаційних заходів та розробка трьох онлайн-курсів на Освітній онлайн-платформі «Зрозуміло!».

Акселераційна програма. Надається фінансування та менторська підтримка для реалізації civic tech інструментів – цифрових рішень, що покращать взаємодію всередині спільнот і влади з громадянами, необхідних у реаліях воєнного часу.

Програма грантової підтримки громадських ініціатив. У межах компоненту передбачений конкурс грантової підтримки для проєктів, що їх реалізують громадські організації. А також – конкурс грантів для інституційної підтримки.

Контактна особа від Фонду Східна Європа – менеджерка проєкту «Фенікс: Сильна Україна під час війни» Ольга Войтович OVoitovych@eef.org.ua.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь