Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Як ветеранам війни безболісно адаптуватись до цивільного життя

Дата: 01.06.2023 17:03
Кількість переглядів: 55

На захист України від російської агресії, яка триває з 2014 року, стала величезна кількість українців. Частина захисників та захисниць після звільнення з військової служби вже повернулися до цивільного життя або будуть повертатись у майбутньому. 

Як допомогти воїнам забути жахи війни та швидко адаптуватись до мирного життя? Задля цього Veteran Hub спільно з найбільшою в Україні платформою онлайн-освіти Prometheus створили курси адаптації для ветеранів війни. Курс простою мовою пояснює, що саме відбувається з ветеранами в перший місяць після повернення додому, надає розуміння, що таке психотерапія, допомагає обрати спеціаліста з психічного здоров’я й навчить будувати стосунки з близькими людьми під час, власне, процесу адаптації.

Також курс висвітлює не тільки психологічні та фізичні реакції тіла й розуму на довготривалий стрес, а надає поради щодо відновлення та самопідтримки, спілкування з партнером та дітьми, які можуть допомогти в адаптації до цивільного життя. Захисники та захисниці зможуть отримати просте, не наукове пояснення переживань людини, яка була на війні. 

Актуальним курс буде не лише для ветеранів та чинних військовослужбовців ЗСУ. Його буде цікаво прослухати майбутнім військовим, а також родинам захисників та захисниць.

Тож із чим, власне, учасники бойових дій можуть зіткнутись у перший місяць після повернення додому?

Вас усе може дивувати. Наприклад, ваша маленька квартира видаватиметься більшою: мозок порівнюватиме її з окопом; вас можуть лякати звуки побутових приладів, бо мозок усе ще продовжує працювати в режимі виживання; вам може не сидітись на одному місці; у магазинах або торговому центрі ви можете відчувати паніку; ваші рідні навіть можуть здаватися вам незнайомцями.

Цей перелік можна продовжувати нескінченно. Усе це нормально для першого місяця. Якщо на другий-третій тиждень таких реакцій стає менше – значить, адаптація триває успішно.

Також під час курсу слухачі дізнаються про перелік реакцій організму на пережиті травматичні події, фізіологічні реакції організму на тривалий стрес та поведінкові симптоми. Усе це не страшно, якщо знати, як боротися із причинами та наслідками.

Які запитання зазвичай турбують наших захисників та захисниць?

Курс безкоштовний?

Так. Усе, що вам знадобиться, — доступ до мережі Інтернет на швидкості, достатній для перегляду відеолекцій.

В який час будуть відбуватись заняття?

Відеолекції, завдання, форум і можливість отримати сертифікат доступні в будь-який час.

Чи зможу я отримати сертифікат після завершення цього курсу?

Так. Успішно виконайте всі завдання курсу та отримайте сертифікат про його завершення за підписом викладача. Вказання годин та кредитів ЄКТС на сертифікаті не передбачено.

Зареєструватися на курс можна за посиланням: http://surl.li/fmesu

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь