Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Стан в енергосистемі України

Дата: 08.06.2023 13:19
Кількість переглядів: 37

КАХОВСЬКА ГЕС. Гідроелектростанції, розташовані на Дніпрі вище Каховської ГЕС, знижують потужність виробництва для обмеження надходження води у Каховське водосховище, щоб зменшити затоплення. Через підтоплення відключено близько 20 тисяч споживачів у Херсоні та області.

АВАРІЙНА ДОПОМОГА

Вчора, 7 червня 2023 року з 20:00 до 23:00 через недостатність загальної потужності українських електростанцій для покриття вечірнього піку споживання енергосистема України брала аварійну допомогу від енергосистеми Румунії. Імпорт та експорт у ці години був відсутній.

Нагадуємо, аварійна допомога не є комерційним імпортом. Це ситуативний захід екстреного реагування для балансування енергосистеми. Україна може використовувати аварійну допомогу від сусідніх країн завдяки синхронній роботі енергосиcтеми України з європейською енергосистемою ENTSO-E.

БАЛАНС В ЕНЕРГОСИСТЕМІ. Наразі виробництва електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів, але ситуація в енергосистемі залишається непростою. У вечірні години у зв’язку з обмеженою кількістю енергоблоків в роботі може виникати дефіцит потужності. Тож слід перенести використання потужної техніки з вечірніх годин на інші періоди доби, щоб зменшити навантаження в енергосистемі та полегшити балансування.

КОМЕРЦІЙНИЙ ОБМІН ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЄЮ З ЄС. Експорт відсутній. Імпорт зі Словаччини передбачається лише з 14 до 19 години.

РЕМОНТИ та ВІДНОВЛЕННЯ ЖИВЛЕННЯ. Попри постійні пошкодження, тривають роботи з відновлення мереж обленерго поблизу лінії фронту. Зокрема, на Донеччині бригади обленерго відновили живлення майже 6 тисячам споживачів. Повернули світло для близько 1000 споживачів на Харківщині та Чернігівщині.

Продовжується ремонтна кампанія на всіх енергооб’єктах, пошкоджених під час масованих ракетних та дронових ударів росіян по енергосистемі. Обсяг та складність завданих пошкоджень потребують значних ресурсів та часу.

ЯК ДОПОМОГТИ ЕНЕРГОСИСТЕМІ. Зменшити навантаження на енергосистему, особливо у пікові вечірні години з 19:00 до 22:00, та полегшити балансування може кожен, розумно споживаючи електроенергію: переносьте використання потужної техніки з вечірніх годин на день або ніч, не вмикайте кілька потужних приладів одночасно та вимикайте світло, виходячи з кімнати.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь