Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Шляхи розвитку Національної інфраструктури геопросторових даних

Дата: 25.05.2023 16:20
Кількість переглядів: 48

25 травня працівники відділу земельних ресурсів, аграрного сектору економіки та сільських територій Гірської міської військової адміністрації області взяли участь у конференції щодо шляхів розвитку Національної інфраструктури геопросторових даних та підготовки фахівців необхідних для цього. Під час заходу відбулась презентація навчального курсу та навчального посібника «Основи створення інтероперабельних геопросторових даних для розвитку НІГД».

Учасники ознайомились зі станом розвитку НІГД, підготовкою фахівців для розвитку НІГД тощо. Таке навчання – важливий етап розвитку Національної інфраструктури геопросторових даних. Прозорий і доступний процес наповнення та використання даних дозволить скоротити тривалість та вартість бюрократичних процедур, усунути дублювання та подвійне фінансування створення геопросторових даних, а також збільшити ефективність державного управління.

Становлення Національної інфраструктури геопросторових даних дозволить користувачам швидко отримувати будь-які послуги, пов'язані з геоданими, знайти інформацію про інфраструктуру чи обмеження у використанні ділянки, на якій планується будівництво житлового будинку чи підприємства. Так, громади зможуть швидше залучати інвестиції, а інвестори будуть мати впевненість, що їм не доведеться зупиняти будівництво чи змінювати проєкт через якусь нововиявлену інформацію, адже всі дані вони отримають на Національному геопорталі.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь