Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Підтримувати адресно, захищати ефективно

Дата: 07.03.2023 12:25
Кількість переглядів: 139

Захист прав дитини: більше уваги з боку держави 

Дитина має зростати в родині, жоден інтернат не замінить дитині родинного тепла. Концепція реалізації державної політики соціального захисту населення та захисту прав дітей передбачає забезпечення ефективної підтримки сімей з дітьми та відповідального батьківства а також підтримку патронату над дітьми, батьки яких тимчасово не спроможні забезпечувати догляд за ними. 

Національна соціальна сервісна служба України організовуватиме підготовку/перепідготовку усиновителів, опікунів/піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів, патронатних вихователів, наставників; координуватиме і контролюватиме діяльність центрів соціальних служб та служб у справах дітей; забезпечить підвищення кваліфікації спеціалістів соціального захисту та захисту прав дитини, надавачів соціальних послуг.

Кінцева мета – зберегти родину для дитини, а для дітей-сиріт і дітей, які залишились без батьківського піклування, створити умови для максимального охоплення сімейними формами виховання, повернути таким дітям родинний затишок, належним чином забезпечити юним громадянам захист дотримання їхніх прав.

 Ефективний контроль – в інтересах суспільства

За оцінками міжнародних експертів від 5% коштів, призначених на соціальну підтримку, отримують не ті, хто відчуває в цьому гостру потребу. Це - значний ресурс для більш вагомої підтримки тих, хто цього справді потребує.

Початок функціонування Національної соціальної сервісної служби України відкриє шлях для запровадження системи ефективного контролю надання соціальної підтримки – у першу чергу соціальних виплат.

Мінсоцполітики за сприяння Світового банку у рамках проекту «Справедлива підтримка» вже розробляє і тестує сучасні механізми соціального інспектування, які спираються на кращий міжнародний досвід. Їх впровадження дасть змогу забезпечити, щоб державна соціальна допомога потрапляла за адресою і найповнішою мірою полегшувала життя тим, кому сьогодні найважче

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь