Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Презентовано результати моніторингу стану забезпечення інформаційних прав в умовах воєнного стану

Дата: 13.02.2023 17:56
Кількість переглядів: 107

13 лютого представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини за сприяння Програми розвитку ООН в Україні проводив засідання круглого столу «Стан забезпечення органами державної влади та місцевого самоврядування східних областей України інформаційних прав в умовах воєнного стану». До участі був запрошений заступник керівника Гірської міської військово-цивільної адміністрації Олексій Невечеря. До засідання також долучилися посадовці загального відділу установи. Модератором заходу виступив Олексій Кабанов – експерт ПРООН з питань забезпечення та дотримання інформаційних прав.

В рамках інформаційно-просвітницької кампанії присутнім були представлені результати моніторингу стану забезпечення інформаційних прав в умовах воєнного стану в 2022 році. Зокрема, під час моніторингу оцінювалась якість оприлюднення публічної інформації на офіційних вебсайтах державних органів, а також надання відповідей на інформаційні запити та звернення громадян в умовах дії обмежень, пов’язаних із запровадженням воєнного стану.

Експертка ПРООН з питань прав людини зазначила, що з початком війни органи державної влади та органи місцевого самоврядування зіштовхнулися з недоліками чинних Законів України, які стосуються доступу до інформації. Виникало чимало питань, яку інформацію можна оприлюднювати, а яка відноситься до службової. За словами модераторів, за 2022 рік Департаментом моніторингу додержання інформаційних прав Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини було опрацьовано майже 13 тис повідомлень. Усі ці проблемні аспекти відображені в результатах моніторингу.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь