Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Актуальні питання діяльності служб у справах дітей в умовах воєнного стану

Дата: 10.12.2022 15:03
Кількість переглядів: 56

Днями начальник служби у справах дітей Гірської міської військово-цивільної адміністрації Тетяна Семенова взяла участь у нараді  щодо захисту прав дітей в умовах воєнного стану, яка відбулася під головуванням начальника служби у справах дітей ОВА Раїси Родіної.

Питання, які були розглянуті, стосувалися постійного моніторингу сімей, у яких на вихованні діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які перемістились на територію України із зон проведення бойових дій. Головне завдання – знати, в яких умовах проживають сім’ї, потреби дітей, визначивши для себе коло питань, які потребують нагального вирішення. Серед важливого – і моніторинг дітей, які перебувають на вихованні в прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу, під опікою/піклуванням та тимчасово перемістилися із законними представниками за кордон на час проведення бойових дій.

Особливу увагу було приділено поновленню роботи Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Діти», адже саме завдяки їй є можливість відстежувати переміщення дітей, зберігати всі необхідні дані та не загубити жодну дитину.

Було обговорено і ряд інших важливих питань щодо змін у законодавстві з питань усиновлення дітей під час воєнного стану, забезпечення влаштування дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, влаштування дітей до сімейних форм виховання тощо.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь