A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Звіт про стан виконавської дисципліни, організації контролю та ведення діловодства у Гірській міській військово-цивільній адміністрації за 2022 рік

Дата: 05.01.2023 15:26
Кількість переглядів: 210

ЗВІТ

Про стан виконавської дисципліни, організації контролю та ведення діловодства в Гірській міській військово-цивільній адміністрації за 2022 рік

 

Протягом 2022 року діяльність Гірської міської військово-цивільної адміністрації (далі — Гірська ВЦА) спрямовувалася на забезпечення соціально-економічного розвитку та створення стабільної суспільно-політичної ситуації. Досягнення поставленої мети з виконання намічених заходів здійснювалося шляхом реалізації на місцях актів і доручень Президента України, Кабінету Міністрів України, інших центральних органів влади, розпоряджень і доручень голови обласної державної адміністрації, а також завдяки систематичному контролю за своєчасним і якісним виконанням визначених цими документами завдань.

  Слід зазначити про значне зменшення контрольних документів за звітний період у порівнянні з 2021 роком. У 2022 році на контролі в Гірській міській військово-цивільній адміністрації знаходилося 482 документи, що на 58,2% менше показника аналогічного періоду 2021 року (827), з них виконані в повному обсязі 363 документи, знаходяться на контролі - 85.

Зокрема, за звітній період на виконання структурним підрозділам Гірської міської військово-цивільної адміністрації надійшло:

  • Документи вищих органів влади – 298;
  • Обласні документи – 129;
  • Районні документи – 53;
  • Заяв від громадян на отримання матеріальної допомоги – 15;

 

Значне зменшення кількості кореспонденції відбулося через введення воєнного стану в Україні та вимушений простій Гірської міської військово-цивільної адміністрації з березня по серпень 2022 року.

У цілому аналіз підсумків роботи з організації та виконання вимог директивних документів усіх рівнів влади, незважаючи на зменшення документообігу, свідчить про позитивні зрушення в удосконаленні форм і методів організації контролю за їх виконанням і зміну підходів до оцінки рівня виконавської дисципліни, суттєве підвищення вимогливості до безпосередніх виконавців за своєчасну та якісну реалізацію встановлених завдань. При цьому значно посилено вимоги до персональної відповідальності посадових осіб місцевих органів виконавчої влади за стан виконання результативність реалізації державної політики у відповідних галузях та регіонах.

У 2022 році керівником Гірської міської військово-цивільної адміністрації було прийнято 161 розпорядження, 88 розпоряджень керівника знаходиться на контролі, з них виконано 41, знаходиться на виконанні – 32.

Протягом звітного періоду головний спеціаліст з питань контролю зафіксував 18 завдань, які були виконані з порушенням встановлених термінів. Відомості про стан виконавської дисципліни в структурних підрозділах Гірської міської військово-цивільної адміністрації з реалізації контрольних документів за 2022 рік додаються.

Цей показник свідчить про те, що структурним підрозділам Гірської міської ВЦА не вдалося досягнути стовідсоткової своєчасності та якості виконання вимог контрольних документів, що є одним з основних критеріїв оцінки виконавської дисципліни в органах державної влади.

Спеціалістом з контролю було проведено аналіз причин несвоєчасно виконаних контрольних документів у звітному періоді, серед них основними є:

  • технічні проблеми;
  • невизначеність конкретних строків виконання контрольних документів органами виконавчої влади вищого рівня;
  • велика кількість документів з термінами виконання "Терміново", "Невідкладно", але завдання, які надаються, мають тривалий час виконання;
  • затримка документації з короткими строками виконання від вищих органів влади на рівні обласної державної адміністрації;
  • наявність документів, які мають контрольний строк виконання, проте не належать до компетенції Гірської ВЦА;

Потребує також покращення рівень дисципліни безпосередніх виконавців деяких структурних підрозділів, якими у 2022 році несвоєчасно або не в повному обсязі виконувались завдання обласної державної адміністрації.

З метою зміцнення виконавської дисципліни та вдосконалення контролю в було вжито відповідні заходи, а саме: було розроблено доповідні записки на ім’я керівника про порушення строків виконання документів, відбувається щоденний моніторинг виконавської дисципліни у структурних підрозділах, щотижневе та щомісячне звітування керівництву про стан виконавської дисципліни тощо.

Відповідно до планів роботи Гірської міської військово-цивільної адміністрації, а також позапланово працівники загального відділу здійснюють перевірки організації стану діловодства, архівної справи та стану виконання контрольних документів у структурних підрозділах Гірської ВЦА. Їм надається практична та методична допомога щодо вдосконалення цієї роботи. За дорученням керівника Гірської ВЦА у 2023 році за участю спеціалістів загального відділу заплановано проведення 15 комплексних перевірок стану діловодства, архівної справи та дотримання виконавської дисципліни.

Щопонеділка на робочій нараді загального відділу розглядається стан виконавської дисципліни й організації виконання завдань, визначених документами органів виконавчої влади вищого рівня, розпоряджень і протокольних доручень голови облдержадміністрації та керівника Гірської міської ВЦА.

Щодня структурним підрозділам надається попереджувальна інформація (на поточні 7 днів) щодо виконання контрольних документів.

Щомісяця керівнику Гірської ВЦА надається звіт про стан виконання контрольних документів структурними підрозділами.

Стан виконавської дисципліни щодо організації виконання рішень Уряду України знаходиться на постійному контролі керівника Гірської міської військово-цивільної адміністрації, робота в цьому напрямку триває.

Станом на сьогодні загальний відділ опрацьовує нові форми аналізу стану фактичного виконання вимог розпоряджень і доручень вищих органів влади та голови обласної державної адміністрації.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь