Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Боролись, боремось, поборемо – Україна відзначає 80-річчя утворення УПА

Дата: 14.10.2022 13:44
Кількість переглядів: 126

Сьогодні, коли Україна знову відстоює свою незалежність у повномасштабній війні з росією, обидві пам’ятні дати, а саме День захисника та захисниці України та 80-річчя утворення УПА, тісно пов'язані. Ці дати поєднує наша боротьба за державність проти московського режиму і спадковість військових традицій.

Розпочата руснею війна у 2014 році, а потім і повномасштабне вторгнення спонукали сотні тисяч українців узяти до рук зброю і стати захисниками. За всю українську історію – це не є єдиним прикладом національно-патріотичного піднесення нашого народу. Підпільники Української повстанської армії, що були ідейними правонаступниками лицарів Зимових походів, козаків Холодного яру, українських січових стрільців та дивізійників «Галичини», стали символом спротиву необільшовицькій навалі.

Саме тому про бійців УПА можна казати не тільки як про діячів національно-визвольного руху, а як про представників військово-аристократичного прошарку населення в умовах взаємного знищення Другої світової війни.

Українська повстанська армія, що була створена як збройна протидія окупації українських земель нацистами, продовжила боротьбу проти комуністів, після відходу німців.

Після закінчення війни з нацистами, радянська пропаганда таврувала упівців як «посібників нацистів». Сучасна російська брехня нібито «українці були на боці фашистів, а руській народ здобув перемогу над фашизмом» продовжує ширитись у світі. Прагнення українців до відновлення власної незалежної держави називалось не інакше як «нацизмом».

Сьогодні ж Збройні Сили України воюють із тим же ворогом, з якими вели боротьбу підпільники УПА. Попри декларативну зміну вивісок, росіяни відроджують політичний режим, який за своєю суттю є водночас нацистським, шовіністичним і більшовицьким.

Саме тому головним завданням нашого покоління є злам цієї парадигми і знищення рашистської потвори у її лігві.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь