Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Близько 3000 внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу у серпні у гуманітарних штабах Гірської міської військово-цивільної адміністрації

Дата: 01.09.2022 20:49
Кількість переглядів: 226

Допомога надавалася як безпосередньо у хабах, так і адресно до всіх областей України через АТ «Укрпошта» та ТОВ «Нова пошта». Слід зазначити, що продуктові набори отримували не лише мешканці Гірської громади, але й жителі з таких громад як Лисичанська, Рубіжанська, Попаснянська, Сєвєродонецька, а деколи – й внутрішньо переміщені особи з Донецької та Харківської областей.

Паралельно із видачею гуманітарної допомоги щоденно у хабах та на «Гарячих лініях» ВЦА отримувало консультації в середньому до 60 осіб. Загалом же за серпень до Гірської ВЦА звернулося 1045 осіб, з них 379 були мешканці інших громад Луганської області. Луганчани зверталися з найрізноманітнішими проблемними питаннями: відновлення документів, оформлення статусу ВПО, надання пакета документів на отримання матеріально-грошової допомоги з коштів місцевого бюджету Гірської громади, допомоги в складанні заяви до суду про встановлення факту смерті на тимчасово окупованій території, відновлення документів про право власності на житло, відновлення трудової книжки/підтвердження трудового стажу, отримання витягу про реєстрацію місця проживання, становлення на облік для отримання тимчасового житла для ВПО, отримання допомоги на поховання за родича, який помер на окупованій території тощо.

Також протягом серпня керівництвом Гірської міської військово-цивільної адміністрації лобіювалося питання залучення до співпраці різноманітних міжнародних та місцевих благодійних організацій, фондів, державних установ. Тож, ми щиро дякуємо за співпрацю голові Богданівської сільської територіальної громади Олексію Грищенку, головам Полтавської, Корсунь-Шевченківської міських рад – Олександру Мамаю та Віталію Мацюку, попаснянину, приватному підприємцю та адвокату, який останнім часом мешкав у місті Києві Дмитру Видюку, за надану допомогу у вигляді приміщень, підтримку та взагалі за плідну співпрацю! А також представникам ПРООН, ГО «Клас», «Проліска», «Слов’янське серце», БФ «Право на захист», Старобільського та Сватівського ДСНС Луганської області, Білокуракінського Координаційного центру безоплатної первинної допомоги за започатковане співробітництво в умовах повномасштабної війни російської федерації проти України.

Та робота триває і цього місяця її планується продовжити вже у п’яти хабах: на цьому тижні було відкрито ще один гуманітарний штаб Гірської міської ВЦА, а точніше – Центр надання гуманітарної допомоги переселенцям з Луганщини у Хмельницькому. Центр працює, як вже зазначалося в публікації раніше, з 09 до 13 години щодня, окрім вихідних та святкових днів за адресою: вулиця Кам’янецька, 122. Також продовжують роботу й інші гуманітарні штаби Гірської громади: у Богданівці Дніпропетровської області, Корсунь-Шевченківському Черкаської області, Полтаві та Києві, а також «Гарячі лінії» із загальних питань (+38 063 350 6254, +38 096 053 9804), правових і юридичних консультацій (+38 097 694 4096, +380 95 142 7570) та з реєстрації пошкодженого або зруйнованого майна (+38 067 077 2468).

Тож, сподіватимемося, що у вересні вдасться надати допомогу це більшій кількості наших співгромадян, якім довелося покинути свої домівки, внаслідок війни та врятувати свої життя.

Працюймо заради миру!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь