A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Уряд розширив можливості працевлаштування переміщених соціальних працівників та підтримку громад у забезпеченні соціальними послугами ВПО

Дата: 11.07.2022 07:47
Кількість переглядів: 141

Уряд ухвалив рішення, яке допоможе громадам впоратись з додатковим навантаженням на соціальну інфраструктуру внаслідок великої кількості внутрішньо переміщених людей, які потребують соціальних послуг, а також розширить можливості працевлаштування для соціальних працівників, які перемістились внаслідок бойових дій до безпечних регіонів України.

Зокрема, передбачається можливість для надавачів соціальних послуг, включених до Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг:

• отримати компенсацію витрат на оплату праці внутрішньо переміщених осіб, працевлаштованих на посади фахівців із соціальної роботи, соціальних працівників, соціальних робітників, практичних психологів, соціального педагога, інших працівників – надавачів соціальних послуг (відповідні зміни ухвалені до постанови Кабінету Міністрів України № 331 від 20.03.2022).

• звернутись за компенсацією витрат на облаштування місць для переміщених отримувачів соціальних послуг, забезпечення їх продуктами харчування, одягом, взуттям, засобами гігієни та предметами першої необхідності за рахунок коштів, що надійшли як благодійна допомога на гуманітарний рахунок, відкритий Мінсоцполітики в НБУ (відповідні зміни ухвалені до постанови Кабінету Міністрів України № 220 від 07.03.2022);

• отримати компенсацію за витрати на оплату комунальних послуг під час розміщення тимчасово переміщених осіб (відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №261 від 11.03.2022).

Також у випадках евакуації людей, які отримували послуги стаціонарного, паліативного догляду або підтриманого проживання у закладах державної або комунальної форми власності, до аналогічних закладів у відносно безпечних регіонах передбачена можливість передавати кошти між місцевими бюджетами для фінансування відповідних послуг.

Надання соціальних послуг фінансується з місцевих бюджетів. Але в місцевих бюджетах не були передбачені коштів для надання соціальних послуг внутрішньо переміщеним особам. Тому запропоновано використати всі можливості навіть в умовах обмежених ресурсів, щоб підтримати громади, які прийняли переміщених людей, в наданні соціальних послуг за рахунок коштів Державного бюджету та благодійної допомоги, яка надходить на офіційні урядові рахунки.

Також рекомендовано компенсувати надавачам соціальних послуг державної або комунальної форми власності витрати на оплату праці внутрішньо переміщених осіб, працевлаштованих на посади фахівців із соціальної роботи, соціальних працівників, психологів, інших працівників надавачів соціальних послуг, на тих самих умовах, як наразі такі витрати компенсуються приватним закладам


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь