A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Шановні мешканці Гірської міської територіальної громади!

Дата: 19.01.2022 16:57
Кількість переглядів: 185

У зв’язку зі збільшенням кількості аварій на мережах водовідведення, пов’язаних із засміченнями та потраплянням до системи сторонніх предметів Гірська міська військово-цивільна адміністрація звертається з проханням не допускати потрапляння різного роду предметів та речовин, що заборонені правилами користування каналізаційними мережами (харчові відходи, ганчір’я, особисті речі, засоби гігієни тощо).

Каналізація, призначена для відведення стоків та рідких відходів від житлових будинків! Якщо всі мешканці багатоповерхових будинків і приватного сектора будуть дотримуватися цього простого правила, то це дозволить уникнути незручностей, пов'язаних із вибоєм каналізаційної системи.

Отже, каналізація — складова частина системи водопостачання та водовідведення, завданням якої є забезпечення своєчасного збору стічних вод, що утворюються в результаті життєдіяльності людини в побуті та на промислових підприємствах, їх швидке транспортування за межі населеного пункту до місця їх очищення, знешкодження та знезараження.

Неправильне користування системою каналізації порушує режим її роботи, призводить до засмічення трубопроводів, витикання стоків в житлові приміщення і на поверхню вулиць. Щоб цього не відбувалося, споживачі повинні слідувати нескладним правилам користування каналізацією:

не виливати в унітази, раковини та умивальники легкозаймисті рідини, фарби та кислоти;

не кидати в унітаз пісок, будівельне сміття, ганчірки, кістки, волосся, скло, металеві та дерев'яні предмети, а також предмети особистої гігієни (жіночі прокладки, вологі серветки, дитячі підгузки, вушні палички тощо), наповнювачі туалетів тварин, сухий корм, шерсть;

щоб уникнути осідання жиру та продуктів усередині труб при митті посуду користуватися спеціальними засобами, а залишки їжі, особливо макаронні вироби та рис, надлишки жиру збирати в пакет та викидати у відро для сміття;

не користуватися санітарними приладами у разі засмічення в каналізаційній мережі;

повідомляти в експлуатаційну компанію про всі несправності системи каналізації;

оберігати пластмасові труби (каналізаційні стояки) від впливу високих температур, механічних навантажень, ударів, нанесення подряпин на трубах.

Не використовуйте унітаз та каналізаційні колодязі як сміттєпровід!

Шановні мешканці Гірської міської територіальної громади, дотримуйтесь цих простих правил користування каналізацією, щоб уникнути неприємностей побутового характеру та зберегти свій будинок та двір у порядку та чистоті.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь