A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Затверджено параметри Бюджету участі на 2022 рік

Дата: 12.01.2022 15:31
Кількість переглядів: 201

10 січня розпорядженням керівника Гірської міської ВЦА №11 "Про затвердження параметрів Бюджету участі на 2022 рік" було затверджено параметри Бюджету участі, який вперше запроваджено в Гірській громаді, та буде проведено у поточному році.

Відповідно до розпорядження затверджено наступні параметри:

  1. Загальний обсяг видатків на плановий рік складає: 300,0 тис.грн.
  2. Кількість підписів, що мають бути зібрані для подачі громадського проєкту автором: 20 осіб (крім автора проєкту).
  3. Максимальна тривалість реалізації громадського проєкту: з 11 травня по 31 грудня 2022 року.
  4. Мінімально допустимий вік автора проєкту: 16 років, за умови його   реєстрації та проживання на території Гірської міської територіальної громади (або наявності довідки про місце роботи, навчання, служби чи інших документів, що підтверджують його проживання на території Гірської громади).
  5. Максимальна вартість одного громадського проєкту: 100 000,00 грн.
  6. Співучасть ініціативної групи у реалізації та співфінансуванні проєкту (залучення коштів, виконання робіт, надання послуг та інше) становить не менше 1% загальної вартості проєкту.
  7. Типи громадських проєктів:
  • Благоустрій;
  • Культура та туризм;
  • Освіта;
  • Охорона здоров’я;
  • Соціальний захист;
  • Спорт.
  1. Пункти супроводу конкурсу «Бюджету участі», їх територіальне розташування та графік роботи (у робочі дні):
  • Гірська міська ВЦА, кабінет Відділу правового забезпечення та кадрової роботи, вул. Центральна, 7, прийом: з 14-00 до 16-00;
  • Гірська міська ВЦА (адмін.будівля у м. Золоте), ЦНАП, квартал Сонячний, 8А, прийом: з 14-00 до 16-00.
  1. Терміни початку і завершення прийому громадських проєктів:  01 березня 2022 – 31 березня 2022 року.
  2. Терміни завершення оцінки Комісією з питань Бюджету участі поданих громадських проєктів та виставлення їх на голосування: 01 квітня 2022 року – 11 квітня 2022 року.
  3. Терміни початку і завершення голосування за громадські проєкти: 15 квітня 2022 року – 02 травня 2022 року.
  1. Термін визначення громадських проєктів-переможців: 03 травня 2022 року – 10 травня 2022 року.

Параметри Бюджету участі на 2022 рік розроблено відділом правового забезпечення та кадрової роботи Гірської міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області.

Роз’яснення до типів громадських проєктів

Благоустрій

Облаштування та озеленення територій. Облаштування дворових територій (встановлення лав, урн, дитячих майданчиків), зон відпочинку, паркувальних місць для автомобілів або велотранспорту. Вуличне освітлення. Прибирання кладовищ, місць масових поховань, братських могил, пам’ятних знаків. Ліквідація стихійних сміттєзвалищ. Розвиток пішохідної інфраструктури. Поводження з відходами. Організація захисту безпритульних тварин, включаючи чіпування, створення та розвиток притулків, регулювання їх чисельності.

 Культура та туризм

Створення та розвиток закладів культурного напряму. Організація культурного дозвілля населення (фестивалі, вистави, концерти, конкурси, ярмарки, виставки тощо). Реставрація архітектурних пам'яток. Проєкти в області розвитку туризму та туристичної інфраструктури.

Охорона здоров’я

Розвиток медичної інфраструктури, покращення доступу до медичних установ та доступності отримання медичних послуг. Організація заходів, спрямованих на ранню діагностику та профілактику захворювань. Пропагування здорового способу життя.

Соціальний захист

Розвиток закладів та заходи соціального спрямування, включаючи заходи з реабілітації осіб з інвалідністю. Захист осіб з інвалідністю, сиріт, непрацездатних осіб, пенсіонерів, ветеранів, багатодітних сімей. Забезпечення вільного доступу осіб з інвалідністю до об’єктів і закладів Гірської міської територіальної громади.

Спорт

Розвиток закладів спортивно-оздоровчого напряму. Організація спортивних заходів (змагання, марафони тощо). Популяризація спорту та здорового способу життя. Встановлення та облаштування спортивних майданчиків.

Роз’яснення до типів громадських проєктів розроблено відділом правового забезпечення та кадрової роботи Гірської міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області.

УВАГА! Гірською міською ВЦА буде проведено до 01 березня низку он-лайн семінарів з питань підготовки та подання проектів. Оголошення про їх проведення буде оприлюднено додатково.

З Положенням про запровадження Бюджету участі (який містить зразки та форми заявки) можна ознайомитися за посиланням: https://girska-gromada.gov.ua/news/1640767774/

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь