A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Українські вечорниці-одна з найцікавіших народних традицій, які скрізь віки дійшли до нас

Дата: 17.12.2021 12:59
Кількість переглядів: 195

Перед початком Великого посту учні Гірської дитячої школи мистецтв провели грандіозне календарно-побутове дійство "Українські вечорниці", які підготувала викладач театрального відділення Тетяна Костюк. Діти з великим ентузіазмом продемонстрували свою неперевершену акторську майстерність і бажання відроджувати й оберігати народні звичаї, творити добро, сіяти мудрість.

Розпочали захід учні театрального відділення, які розповіли про історію свята, необхідність збереження автентичних народних традицій, звичаїв та обрядів. Як і годиться, прийняли вечорниці дбайлива господиня та справжній український господар - викладачі Інна Складан та Олена Суроєнко. Із дзвінкими та веселими піснями до них завітали парубки й дівчата.Бо які ж вечорниці без милої, веселої, дорогої нам із дитинства української народної пісні. А танцювали учні 1-2 класів групи "Смайл" та "Світлячки" і учні 3-х класів групи "Crazy Girls" та "Перлина". Жарти й сміх переповнювали святкову залу школи.

Насамкінець вечорниць господар і господиня пригощали глядачів та учасників свіжо-звареними варениками. А обряд "Кусання каліти", що символізує щастя в достаток української сім'ї, вкотре продемонстрував єдність шкільної родини. Атмосфера у залі була наповнена веселощами, традиційними мотивами та українським духом.

Гірська міська військово-цивільна адміністрація щиро дякує учням та викладачам, які долучилися до організації свята та пишається їх творчістю, креативом і талантом!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь