A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Перевірка тотожності назви громадського об'єднання онлайн

Дата: 26.11.2021 16:16
Кількість переглядів: 259

При проведенні установчих зборів засновників громадського об'єднання та/або при підготовці документів для державної реєстрації громадського об'єднання, засновникам необхідно визначитися з найменуванням (назвою) громадського об'єднання.

Звертаємо увагу, що Законом України "Про громадські об'єднання" встановлено, що власна назва громадського об'єднання не повинна бути тотожною власним назвам інших зареєстрованих громадських об'єднань.

Нагадуємо, що найменування громадського об'єднання складається з двох частин - загальної та власної назв. Назва береться у лапки та зазначається безпосередньо після організаційно-правової форми суб’єкта господарювання (крім органів державної влади, органів місцевого самоврядування, органів влади Автономної Республіки Крим, державних, комунальних організацій, закладів, установ).

У загальній назві зазначається організаційно-правова форма громадського об'єднання ("громадська організація", "громадська спілка").

Таким чином, саме власна назва громадського об'єднання не повинна бути тотожною власним назвам інших зареєстрованих громадських об'єднань.

Перевірити тотожність власної назви громадського об'єднання можна скориставшись онлайн-сервісом Міністерства юстиції України – "Он-лайн будинок юстиції" за посиланням у мережі Інтернет https://online.minjust.gov.ua.

За допомогою цього онлайн-сервісу Міністерства юстиції України, можна перевірити через Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (далі – Єдиний державний реєстр), а також Реєстр громадських об'єднань, тотожність власної назви громадського об'єднання.

Для цього необхідно у пошуковому полі відповідного реєстру ввести власну назву громадського об'єднання або найменування громадського об'єднання та здійснити пошук.

У разі відсутності результатів пошуку, у вигляду знайдених Єдиним державним реєстром та Реєстром громадських об'єднань збігів, можна використовувати таку власну назву та найменування новоствореному громадському об'єднанню.

У разі наявності тотожних назв необхідно визначати нову власну назву та найменування громадського об'єднання.

Отримати консультацію з питань державної реєстрації громадських формувань у Луганській області можна за телефонами - 0645242216, 0953624202.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь