A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Щодо необхідності сплати податку на майно

Дата: 04.10.2021 11:41
Кількість переглядів: 236

Гірська міська військово-цивільна адміністрація Сєвєродонецького району Луганської області доводить до відома мешканців громади наступну інформацію.

Відповідно до вимог Податкового кодексу України від 02.10.2010 № 2755-VІ (далі – Кодекс) контролюючий орган щороку формує та надсилає платникам податків – фізичним особам податкові повідомлення-рішення про сплату податку на майно (плата за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельного податку).

Термін сплати грошових зобов’язань податку на майно визначено п.п. 266.10.1, п. 266.10 ст. 266 та п. 287.5 ст. 287 Кодексу, а саме протягом 60 календарних днів з дня отримання податкового повідомлення-рішення.

Згідно п.п.10.1.1, п.10.1 ст. 10 Кодексу, податок на майно входить до складу місцевих податків та 100 відсотків надходить до місцевих бюджетів.

Тому, Гірська міська військово-цивільна адміністрація Сєвєродонецького району Луганської області, з метою виконання дохідної частини місцевого бюджету наголошує на необхідності виконання своїх зобов’язань по сплаті податку на майно мешканцями Гірської міської територіальної громади.

Крім того, нагадуємо, що платники податку мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за своєю податковою адресою (за місцем розташування земельної ділянки) для проведення звірки даних щодо:

  • розміру площі;
  • права користування пільгою із сплати податку;
  • розміру ставки податку;
  • нарахованої суми податку.

У разі виявлення розбіжностей між даними контролюючого органу та даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема документів на право власності, Головне управління ДПС у Луганській області здійснить перерахунок суми податку.

 

Відділ правового забезпечення та кадрової роботи Гірської міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь