Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Звернення керівника Гірської міської військово-цивільної адміністрації з нагоди Дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

Дата: 29.08.2021 06:50
Кількість переглядів: 277

Шановна Гірська громадо!

Сьогодні, 29 серпня, ми вшановуємо пам'ять тих, хто загинув в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Рівно сім років тому сталася одна із найжорстокіших подій в російсько-українській війні: 29 серпня 2014 року під час виходу сил АТО з оточення під Іловайськом російське керівництво порушило домовленості і ворожі збройні сили впритул розстріляли з важкого озброєння колони українських військових. Тоді полягло 366 українських воїнів, 429 зазнали поранень, 158 зникли безвісти, 300 опинилися в полоні. Смертельний для наших захисників «зелений коридор», який пролягав через поля із соняшниками, став для сотні українців братерською могилою. Там вони поклали свої життя на вівтар свободи, незалежності та суверенітету нашої держави.

Іловайський котел, бої за Щастя та Станицю Луганську, курган Савур-Могила, Донецький аеропорт, Світлодарська дуга, Дебальцевський плацдарм, Авдіївська промзона, Широкине, 32-й блок-пост… Ці слова й назви населених пунктів сповнені трагічними та героїчними символами, прикладом героїзму й нездоланності воїнського духу українців. Схилімо ж голови в тихій молитві за наших героїв та пом’янемо хвилиною мовчання тих, хто ніколи вже не повернеться додому та залишиться в нашій пам’яті завжди молодим…Вони боролися і віддали життя за долю України і наше майбутнє.

Світла й вічна пам’ять всім, хто приніс себе на вівтар перемоги, та вічна шана і безмежна вдячність тим, хто повернувся живим!

Керівник Гірської міської військово-цивільної адміністрації Олексій БАБЧЕНКО

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь