A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

На Луганщині пройшов регіональний круглий стіл: «Інфраструктура та обладнання шкільних їдалень за стандартами HACCP»

Дата: 08.06.2021 15:52
Кількість переглядів: 787

08 червня у Сєвєродонецький загальноосвітній школі №8 пройшов регіональний круглий стіл: «Інфраструктура та обладнання шкільних їдалень за стандартами HACCP». Захід відбувався за участю заступника голови Луганської облдержадміністрації Катерини Безгинської, представників райдержадміністрації, територіальних громад та громадських організацій. Від Гірської територіальної громади до участі у круглому столі долучилися заступник керівника Гірської міської ВЦА з соціальних питань Інна Деміденко та посадовці відділу освіти, культури, молоді та спорту.

Учасники заходу обговорювали заходи, що сприятимуть розвитку надійної системи контролю харчових продуктів в школах Луганської області, поліпшення гігієни харчування і більш здорового шкільного харчування за допомогою впровадження принципів НАССР. В свою чергу Катерина Безгинська подякувала організаторам заходу – Міжнародному благодійному фонду «Жовто-Блакитні Крила» та Всеукраїнській громадській організації «Поруч» у партнерстві з ChildFund Deutschland, та наголосила на всебічній підтримці з боку обласної влади ініціатив, які допомагатимуть змінювати систему дитячого харчування у школах. До речі, Луганщина стала першою, де відбулася презентація модернізованих шкільних їдалень. Після обговорення учасники особисто змогли оцінити переваги надсучасних шкільних їдалень: їх запросили до шкільної їдальні, у якій вже працювали професійні кухарі на сучасній техніці, аби представники громад на власні очі побачили рівень здорового та корисного харчування, який необхідно впроваджувати на місцях.

Реалізація проєкту School Food Generation – «Впровадження санітарних норм якості харчових продуктів згідно з положеннями НАССР щодо контролю безпечності продуктів харчування та покращення умов, які не відповідають санітарним нормам, в їдальнях державних освітніх закладів у Луганській та Донецькій областях (підконтрольних Уряду України)», який реалізовує МБФ «Жовто-Блакитні Крила» та ВГО «Поруч» у партнерстві з ChildFund Deutschland та за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) розпочалася ще у вересні 2020 року. Першою школою, де було реалізовано проєкт стала Кіндрашівська школа. Завдяки реалізації проєкту, саме ця школа стане єдиним навчальним закладом у регіоні у якості рольової моделі, яку можна було б використовувати для інших закладів освіти для інших регіонів.

Введення стандартів HACCP, зокрема в освітній сфері, сприятиме захисту інтересів і прав дітей та молоді. Впровадження і підтримка функціонування принципів НАССР є основним інструментом контролю безпеки харчування. Також впровадження принципів HACCP сприятиме розвитку найважливіших регіональних стратегій Луганської та Донецької областей щодо впровадження концепції HACCP на регіональному рівні.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь