A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Не паліть суху траву та сміття!

Дата: 29.04.2021 12:32
Кількість переглядів: 721

З встановленням теплої погоди, все частіше можна побачити, як на господарських угіддях, уздовж автодоріг і в населених пунктах горить суха трава та сміття. Як правило, люди, які її підпалюють, переконані, що таким чином вони роблять корисну справу. Та насправді наражають на небезпеку себе, сусідів і суттєво погіршують стан довкілля.

Спалення сухої трави та мусору часто переростає у великомасштабні пожежі, адже швидкість поширення вогню по сухостою надзвичайно висока. До того ж цьому значною мірою сприяє сильний посушливий вітер. Тому локалізувати такі загоряння на відкритих територіях дуже складно. Особливо небезпечним є спалювання сухої трави на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, поблизу лісових масивів.

Та і у населених пунктах таке «господарювання» теж ні до чого доброго не призводить: спалення сухої трави, листя чи бадилля на присадибних ділянках переростає у неконтрольоване горіння, часто загрожує знищенням будівель і споруд житлового сектору. Погіршення видимості на автодорогах через дим від таких багать може стати причиною дорожньо-транспортних пригод.

Слід зауважити, що під час паління багаття разом із тогорічним листям та сухостоєм горить насіння, паростки дерев та корені майбутньої рослинності. Крім того, спалювання трави аж ніяк не сприяє і підвищенню родючості ґрунтів. Адже висока температура при горінні знищує всю мікрофлору, що утворюється у верхньому шарі ґрунту: гинуть всі корисні мікроорганізми. Також під час сильної трав’яної пожежі гинуть практично всі тварини, що живуть у сухій траві або на поверхні ґрунту: зайці, їжаки, плазуни, земноводні, знищуються гнізда птахів. Хтось з тварин згорає, хтось задихається від диму. Під час пожеж гине також багато комах, їх личинок, лялечок, а також сонечки, туруни, дощові черв’яки та інші дрібні тварини, які беруть участь у процесі утворення ґрунту.

Тож, звертаємося до мешканців Гірської громади: будьте уважні та обережні з вогнем, дотримуйтесь правил пожежної безпеки та не разводіть багаття без нагальної потреби!!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь