A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Гірська міська військово-цивільна адміністрація закликає мешканців та гостей громади утриматися від покладання пластикових квітів та вінків на кладовищах

Дата: 29.04.2021 10:00
Кількість переглядів: 659

Останнім часом поганою традицією для вірян стало прикрашання могил своїх рідних та близьких пластмасовими квітами чи вінками. Особливо гостро стає ця проблема у Пасхальний період, коли люди масово впорядковують могили родичів. Напередодні свят віряни тонами розкуповуються штучні квіти, які мають стати оптичною прикрасою на цвинтарі. Проте про наслідки такого діяння мало хто знає.

По-перше, вироби із пластику – квіти, вінки – не несуть жодної богословської символіки, це традиція, яка поширилася ще за радянських часів і останніми роками стає все масштабнішою.

По-друге, штучні квіти починають шкодити екології вже з етапу виготовлення сировини для них, адже для цього використовують нафтопродукти. Пластмасові квіти та вінки це надзвичайно отруйні речі, вони у процесі спалювання чи розкладання несуть страшенну загрозу життю людей, тварин та рослин. Терміни розкладання пластику становлять від 100 до 500 років! А канцероген, який виділяється при спалюванні пластикових вінків та квітів не лише викликає алергічні реакції, але й може викликати онкозахворювання.

Представники духовенства запевняють, що пластикова квітка не має нічого спільного з християнською вірою. Краще виявити повагу до померлих молитвою та живими квітами – символом вічного життя.

Тож, шановна громадо! Закликаємо Вас утриматися від використання пластикових квітів та вінків на кладовищі. Не залишайте пластикове сміття своїм дітям, онукам та правнукам. Думайте про живих, а не про сумнівні традиції. Найкращою альтернативою пластиковим квітам можуть стати вінки з живих квітів та хвої, живі квіти, висаджені в ґрунт, газонна трава, сухоцвіти та свічки.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь